Panasonic uvádí na trh domácí pekárnu chleba s programem bezlepkového pečení
Předchozí modely domácí pekárny byly přednostně navrženy pro pečení chleba z bílé mouky. V současné době se ovšem zvyšuje počet lidí, kteří vyžadují speciální dietu nebo nesmí konzumovat potraviny obsahující lepek. Pro potřeby těchto konzumentů Panasonic vyvinul u nového modelu speciální program vhodný k přípravě bezlepkové směsi. A pro bezlepkáře má domácí pekárna navíc celou řadu výhod, které jim výrazně usnadní život. Největší předností pro osoby vnímavé na lepek je to, že nemusí chléb složitě shánět, objednávat, ani pro něj jezdit mnoho kilometrů do nejbližší prodejny, kde se dají koupit bezlepkové potraviny. Přestože lidí trpících celiakií je velmi mnoho, počet prodejen je překvapivě nízký. V Praze je situace ještě docela dobrá - 27 obchodů, ale například v Brně jsou už jen tři, v okresních městech zpravidla jeden a v menších městech a vesnicích specializovaný obchod není vůbec.
Neméně důležité je také to, že majitele pekárny vůbec nemusí trápit krátká trvanlivost kupovaného pečiva – kdykoliv si mohou dopřát čerstvý chléb a kromě toho ještě ušetří. Zatímco cena kupovaného chleba neobsahujícího lepek je cca 90 Kč, s pekárnou Panasonic vyjde jeden bochník zhruba na 40 Kč.
Pekárna Panasonic SD-253 nabízí několik programů pečení různých druhů chleba, např. pro italský, francouzský nebo celozrnný chléb a také rychlý program pro pečení bílého chleba (doba přípravy 1 hodina 55 minut). Další programy slouží k přípravě těsta na bagety, croissanty, rohlíky, pizzu, apod. Zajímavým doplňkem je dávkovací automat, který samočinně a ve správný okamžik přidá do těsta až 1 šálek ingrediencí, jako je sušené nebo drcené ovoce, rozinky či obilniny. Široké možnosti ovládání dále zahrnují volbu jedné ze tří velikostí bochníku a kontrolu barvy kůrky. Ta může být světlá, středně propečená či tmavá podle toho, jakou nastavíte teplotu pečení. Pro pečivo s větším obsahem cukru, například s přídavkem rozinek, je vhodný režim „light“.
Domácí pekárna byla navržena tak, aby splňovala přísné normy pro bezpečný a spolehlivý provoz, a proto obsahuje zvláštní prvky, jako je bezpečnostní teplotní pojistka proti přepálení nebo ochrana při vypnutí elektrického proudu. Ta zaručí, že po obnovení přívodu proudu přístroj pokračuje v pečícím procesu bez nutnosti znovu nastavovat program. Nastavitelný 13 hodinový digitální časovač zajistí, že pečení začne automaticky, i když nejste zrovna v blízkosti přístroje. Můžete si tak vychutnat probuzení, nebo příchod z práce do bytu provoněného čerstvě
Pekárna chleba se prodává za 6 495 Kč včetně DPH.
A nyní máte i Vy jedinečnou možnost získat tuto pekárnu Panasonic. Připravili jsme pro Vás na tento týden soutěžní kvíz.ve kterém pro Vás bude každý den připravena jedna otázka. Nebojte se, nebude to složité a navíc nápovědu najdete na stránkách Žena-in.
Kromě hlavní výhry pekárny Panasonic SD-253 čeká i na dalších 20 soutěžících miska Panasonic vhodná do mikrovlnné trouby.
Tak držíme palce a hurá do soutěže!
Nový komentář
Komentáře
a ted už stojí 1/3 né-li 1/4
Saturninka: Tak to jsem neměla představu, jak je bezlepková dieta finančně náročná.
Trouba na chleba je ted strasnej hit v Nemecku, slysela jsem, ze v Aldi ji maji uz za 40 EUR a to je trosku jina cena. Nevite o tom nektera? Mam na koupi pekarnicky zalusk, libil by se mi chleba s orechy nebo olivama nebo slunecnicovyma seminkama
Milfson (alias Milfka): Díky za tip. Tenhle recept se tváří, že by se mohl hned napoprvé podařit. Určitě ten chlebík o víkendu zkusím.
Eva_Fl: mirrea: Hele prdelky - já, protože zatím stále jen čekám na termín vyšetření na celiakii, kupuju si 1 kg bezlepkové mouky bez dotace státu za 115,- Kč!!!! Co je tedy tak divného na tom, že bochník chleba stojí 90,-??? Třeba 25dkg těstovin stojí i 69,- Kč.... Popravdě - taky nad tím kroutím hlavou, ale patřím už měezi ty víceméně zasvěcené, takže divným bych to nenazývala - i když, popravdě - ano, je to divné
...
.
..... si ji budu muset koupit sama
.
Jak píše sunn - bezlepková dieta je pěkně drahá nemoc a dotace na ni je, myslím 2.000,- na rok
Takže ANO - CHCI TU TROUBU!!!! A KDYŽ MI JI NEDÁÁÁÁÁTE
Milfsone.budiz ti odpusteno :) odhalil si se vcas a na pravem miste:))
Sirikit: V Globusu tu celozrnnou mouku mají, ale musíš se kouknout tam, co jsou i jiné zdravé potraviny - není u normální mouky.
Ta pekárna vypadá krásně. Ale nevím, jak bych s takovým netradičním chlebem doma pochodila. Mimochodem, taky peču občas chleba, není to ono, já vím. Recept na něj mám od maminky, jen ho trochu obměňuju, místo tradičního kvásku používám droždí, chleba líp vykyne a je stejně dobrý. Ale žitnou celozrnnou mouku musím kupovat ve speciálním obchodě, v normálním ji nemají. Pro ty, co by si chtěly upéci chleba, přikládám recept na tak kilový bochníček: 3/4 kila žitné mouky, čtvrt kila pšeničné hladké mouky, dvě lžičky soli, lžička kmínu, kostka droždí, čtvrt litru vlažné vody a asi jedna lžíce octa. Zadělané těsto nechat minimálně dvě hodiny kynout, znovu propracovat a z mísy přendat na pomoučněnou ošatku, kde nechat znovu kynout asi tak tři čtvrtě až jednu hodinu. Troubu je třeba pořádně rozpálit, potom stáhnout teplotu cca na 175 stupňů, na plech nasypat tak dvoumilimetrovou vrstvu hladké mouky a na ni vyklopit vykynutý bochníček. Péci tak dvě hodiny a jednou za půlhodinu potřít slanou vodou. Kůrka musí být lesklá hnědá a když se na ni zaklepá, musí zvonit. Dobrou chuť !
Taky se přimlouvám za receptík na chlebík
Milfka: Tak se s námi prosím poděl o recept, já pekla chleby mockrát, někdy se to dalo jíst, ale většinou se s tím spíš dalo zabít.
Nevím, jak je to s cenama pro bezlepkáře, tam nemám přehled, ale rozhodně je to báječná věc. Máme doma pekárnu už pár měsíců a nikdy manžel neměl tolik chutí péct - je vrchním pekařem pro celý engineering ... Nemůžete počítat, že v pekárničce uděláte klasický český chleba, ale různé netradiční chleby jsou v tom super. A taky bábovka, perník a vůbec buchty na plech. A pak - aspoň ta naše, ale to není Panasonic, má taky program na marmeládu, a to pohoda, a taky program jen na těsto, a to je taky fajn. Je to fakt tak, že do nádobky nalijete tekutinu, nasypete všechny ingredience, zmáčknete příslušný knoflík a je to - samo to uhněte, vytvoří ideální teplotu pro kynutí, znova promíchne a peče (všechno samo). Prostě bájo věc ...
a potvrzuju i to, že bezlepková dieta je pěkně finančně náročná
Berušky, potvrzuju všechno
Chleba (hotový)bezlepkový vyjde asi na těch 90 kč, po použití dotace 40, ale ta není bezedná a my, co máme třeba do Brna pro chleba daleko, to máme komplikovanější.
a ten z pekárny je vynikající. Normální chleba jsem v ní ještě nezkoušela, ale určitě bude ještě víc mňam
Mám doma domácí pekárnu Quig (myslím, že se ta značka tak jmenuje) a nemůžu si ji vynachválit. Z obyčejné el.trouby pečený bezlepkový chleba se nedal jíst
Vitamín: díky, tak to je opravdu síla.
aninas: udelala jsem tady asi 20 pokusu o chleb, zadny z nich nebyl jako ten nas, dobrej ceskej.
Kdyz uz jsem vytvory dotahla temer k dokonalosti, objevila jsem nemeckou prodejnu s bajecnym CESKYM chlebem, houstickama, celozrnnym pecivem a zapomnela jsem na zitnou mouku, hnacani a dalsi trapeni.
docela by me zajimal nazor bezlepkarek na tuhle pekarnu (sunny???)
taky se mi nejak nechce verit tem cenam a kdo vi jaka je kvalita vysledneho produktu...ale kdyby byla dobra...joooo, tak to bych po takove veci touzila
ty ceny za bochníky se mi taky nějak nezdají???
je to sice skvělé, vložit ingredience a vytáhnout bochník, ale já myslím, že chuť dodává třeba i to ruční "hňácání", ta energie a láska, co se při tom přelévá do těsta
ale soutěžit budu,(miska se hodí)I když stejně zase nic nevyhraju
V Cesku, kde je vynikajici
chleba, bych si asi tu domaci pekarnu nekupovala
Na obrazku je vsechno ten nadychany "penovy" chleba. Ja pecu chleba doma sama - nadelam male bochank a ty po upeceni dam do mrazaku, takze mam porad cerstvy chleba.
Skoda, ze tady nejdou vlozit fotky - asi je dam do fotoalba
A jeste se s tim delat doma...
Jinak jsem dost prekvapena - cena za bochnik bezlepkoveho chleba je 90 Kc???