cl.jpg
Foto: Shutterstock

Zní to divně, ale mnozí lidé, kteří chléb ze zmrzliny vyzkoušeli, si ho nemohou vynachválit. Jde o sladký pokrm, k jehož výrobě jsou potřeba jen tři ingredience. První je samozřejmě zmrzlina podle vaší chuti, druhou přísadou je hladká mouka a třetí kypřicí prášek do pečiva.

V základu se používá vanilková zmrzlina, která se nechá nejprve rozpustit. Na dva hrnečky zmrzliny je vhodné použít zhruba hrneček a půl mouky smíchaný se lžičkou prášku do pečiva. Z ingrediencí následně vymícháte hladké těsto a necháte péct ve formě na biskupský chlebíček (ale klidně i v menší dortové) v troubě předehřáté na 180 °C půl hodiny až 45 minut. Hotovo je v momentě, kdy se žádné těsto nelepí na špejli.

Po vychladnutí (nejlépe na mřížce) můžete chléb nakrájet na plátky a podávat s kakaovou pomazánkou nebo marmeládou. Je možné ho také před krájením polít rozpuštěnou čokoládou, popřípadě nasekané kousky přidat už do těsta. Fantazii se meze nekladou.

Různé postupy můžete vidět v následujících videích:



Reklama