Suroviny
1 kg polohrubé mouky
1 droždí
sůl
kmín
4 větší brambory
tekutinu podle potřeby
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme nelepivé těsto (může to za nás udělat pekárna).
Pro obměnu můžeme přidat česnek nebo osmaženou cibulku.
Necháme asi hodinu až hodinu a půl kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě nebo přímo v pekárně.
Dobrou chuť přeje Muška.
Nový komentář
Komentáře
Eliana — #5 je
maje — #12 tak to máš zas období na prd. Ale pátýho jsem Ti poslala telepatické přáníčko,doufám, že sis ho přečetla
selinka — #11 já a slavila? dcera měla ukrutnou chřipku, byla jsem s ní týden doma. do toho mi zemřel děda a teď mám já šílenou angínu a chodím s ní do práce. nebyl čas. nálada ano, ale volné místo u počítače ne
maje — #9 beztak jsi tak dlouho a mohutně slavila narozky, co?
Sasa — #6 buď ráda že nám k tomu napsali i množství suroviny
selinka — #3 nazdárek. ono možná lepší, že o mě nebylo ani vidu, ani slechu
to už snad ví každej,že brambory vařený a droždí může být sypké nebo kostka,já mám raději kostku.Ten obrázek je ale z jiného chleba,že?Tenhle bude vypadat úplně jinak,když tam není žitná nebo celozrnná mouka.Když se do těsta na chleba přidají brambory,je pak vláčnější a déle vydrží(pokud se to hned nesní)
Sasa — #6
máš pravdu. A jaká délka pečení aspoň zhruba. To jen odrazuje od toho to zkoušet. kdo se bude dělat s něčím,co pak vyhodí.
Bože, proč tu nejsou recepty tak jak mají být! Brambory uvařené nebo syrové, droždí sypké nebo ne???? Fakt todle raději nedávejte!!
a není na obrázku chléb žitný?
maje — #2 Já si to hned myslela
maje — #2 Ahoj Maje, dlouho o Tobě nebylo vidu slechu ....
enka1 — #1 ale když je uvaříš a nastrouháš na drobno, tak je to v pohodě. brambory mají dělat chleba vláčnější.
Ty brambory mi pekárničku asi rozmlátí