pštros

Určitě jsem se zde nejednou chlubila, že mám moc šikovného muže, který občas rád vaří. Není určitě tak vytrénovaný kuchař jako náš šéfredaktor Radek Kříž, ale do čeho se v kuchyni pustí, to se mu povede na jedničku s hvězdičkou. Co mi od něj chutnalo nejvíce, bylo asi hovězí maso s ananasem. Překvapivá kombinace, ale naprosto dokonalá chuť. A to normálně kombinaci masa a ovoce nevyhledávám.

A teď v kuchyni zabodoval znova. Připravil výtečný guláš z pštrosího masa. Nastudoval si na internetu návody a recepty, jak na pštrosí maso, a výsledek byl tak skvělý, že můžu prohlásit, že lepší guláš jsem nejedla.

Suroviny

700 g pštrosího masa
4 velké cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
drcený kmín
sladká paprika

Postup

Na pštrosím sádle osmahneme nahrubo nakrájenou cibulku. Po chvilce prolisujeme česnek a přihodíme na kostičky nakrájené maso. Pohoníme po hrnci, zasypeme paprikou, přidáme drcený kmín. Podlijeme vodou. Dochutíme solí a pepřem.
Dusíme na mírném plameni, případně připravujeme v papiňáku. Pokud použijeme dost cibule, není už potřeba guláš zahustit moukou.

Podáváme s pečivem nebo knedlíkem.

Dobrou chuť přeje Maja.