Zdroj foto: Shutterstock
Pojem crinkles asi mnoha lidem moc nenapoví. Když bychom se ale zmínili o kakaových popraskaných sušenkách, které jsou lehce poprášené moučkovým cukrem, asi by si je spousta z vás jednoduše vybavila.
Jak tedy na ně?
Na přípravu crinkles nebudete potřebovat o mnoho více surovin nežli na klasické cukrovinky.
Pokud byste měli chuť experimentovat, můžete do těsta přidat například půl lžičky sušeného zázvoru, čtvrt až půl lžičky chilli, skořici nebo naopak pro získání kyselosti kůru a šťávu z citronu. V tomto ohledu má příprava crinkles svá pozitiva, jelikož každý si je může připravit na způsob, který má rád.
Postupovat můžete podle receptu ve videu. Obecně ale příprava spočívá ve vytvoření pěny z vajíček, cukru a změklého másla (či oleje) a postupném zapracování předem smíchaných sypkých surovin. Těsto pak opatrně mícháte, až vznikne typická lehce tekutá konzistence. Těsto v tomto stavu je nejlepší na den odložit do lednice. Pomocí lžičky pak tvarujete kuličky, které nejprve obalujete v krupicovém cukru a následně moučkovém cukru. V cukru kuličky pořádně obalíte a neoklepáváte. Tím se právě vytvoří ono klasické popraskání.
Zdroj info: mamapecedoma, toprecepty, prodobroty, YouTube kanál How Tasty
Nový komentář
Komentáře
Ty jsem včera hledala. Díky hledačce je dnes mám najité a možná zkusím . Rozhodně ukládám
Zkusím, líbí se mně ty světlé bez kakaa.
Peču je i v průběhu roku, děti je mají moc rády.
Kakaové crinkles peču i během roku místo sušenek a neobaluji v cukru, praskliny u nich tak nevyniknou jako když jsou obalené v cukru ale i tak jsou moc dobré.
Na vánoční stůl bych to asi nepoložila, ale ke kávě je to jistě rychlý a snadný zákusek.
Zkusila bych se zázvorem
Již asi pátým rokem zkouším různé recepty na zázvorky a nikdy se mi nepovedou jako kdysi babičce. Bohužel se jí na přesný recept už nezeptám. Letos zkouším medové se sodou a špaldovou moukou, tak jsem zvědavá