Foto: Regionální potraviny
Ingredience:
- 1 lžíce sádla
- 300 g cibule najemno
- 1 lžička drceného kmínu
- 3 stroužky česneku
- 300 g mletého hovězího
- 1 lžíce mleté uzené papriky
- 1,2 l pomalu taženého hovězího vývaru
- 300 g brambor typu A na kostky
- 1 lžíce sušené majoránky
- hrst listové petržele
Postup:
Do rozpáleného hrnce dáme lžíci sádla, opečeme cibuli do hněda. Pokud se nám začne cibule připalovat, můžeme ji podlít trochou vody. Přidáme kmín, česnek a za minutu vložíme maso. Maso opékáme, dokud nezmizí tekutina, přisypeme papriku a restujeme 2 minuty.
Zalijeme vývarem, přidáme brambory a vaříme, dokud nejsou brambory na skus měkké. Nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a sekanou petrželí.
Tip:
Úspěšný výsledek se odvíjí od hovězího vývaru, doporučujeme kromě vašeho domácího také Pomalu tažený hovězí vývar z Našeho hospodářství od Mgr. Jakuba Erlera, loňského vítěze Regionální potraviny v Královéhradeckém kraji. Vyrábí ho z masa přímo z vlastní farmy v malém rodinném hospodářství s více než 150letou tradicí.
Nový komentář
Komentáře
gulášovku milujeme, dělám také z mletého hovězího, ale ještě tam nakrájím na kolečka paprikovou klobásu.
Občas vaříme.