Foto: Regionální potraviny

Ingredience:

  • 1 lžíce sádla
  • 300 g cibule najemno
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • 300 g mletého hovězího
  • 1 lžíce mleté uzené papriky
  • 1,2 l pomalu taženého hovězího vývaru
  • 300 g brambor typu A na kostky
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • hrst listové petržele

Postup:

Do rozpáleného hrnce dáme lžíci sádla, opečeme cibuli do hněda. Pokud se nám začne cibule připalovat, můžeme ji podlít trochou vody. Přidáme kmín, česnek a za minutu vložíme maso. Maso opékáme, dokud nezmizí tekutina, přisypeme papriku a restujeme 2 minuty.
Zalijeme vývarem, přidáme brambory a vaříme, dokud nejsou brambory na skus měkké. Nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a sekanou petrželí.

Tip:

Úspěšný výsledek se odvíjí od hovězího vývaru, doporučujeme kromě vašeho domácího také Pomalu tažený hovězí vývar z Našeho hospodářství od Mgr. Jakuba Erlera, loňského vítěze Regionální potraviny v Královéhradeckém kraji. Vyrábí ho z masa přímo z vlastní farmy v malém rodinném hospodářství s více než 150letou tradicí. 

Reklama