DSC_1512.jpg (83 KB)

Ke kozímu sýru, pečené červené řepě a rukole, se ještě skvěle hodí plátky pomeranče, olivový olej nebo opražená dýňová semínka či vlašské ořechy. Nebojte se experimentovat.

Suroviny

  • 2 až 3 upečené červené řepy
  • 250 g rukoly 
  • 250 g kozího sýra s bílou plísní
  • sůl a pepř
  • trocha olivového oleje
  • trocha bílého vinného octa
  • bílý toastový chléb

DSC_1523.jpg (83 KB)

Postup

Upečenou červenou řepu nechejte úplně vychladnout. Oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

Rukolu omyjte, osušte a vysypejte do mísy. Dochuťte zálivkou z olivového oleje, octa, soli a pepře.

Připravte si velký talíř. Dokola naskládejte plátky červené řepy. Lehce je osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Doprostřed dejte ochucenou rukolu a na ni naskládejte plátky kozího sýra.

Výbornou přílohou je křupavý toast.

DSC_1513.jpg (74 KB)
 
nebo můžete zvolit trochu jinou variantu
 
Plátky toastového chleba namažte lehce máslem a naskládejte na ně tenké plátky kozího sýra. Dejte zapéct pod gril do křupava.
 
Na talíř připravte stejný salát - ochucenou rukolu, ochucené plátky červené řepy. Nahoru naskládejte kostičky nebo proužky nakrájené z křupavého chleba se sýrem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Rukola, řepa a kozí sýr. Skvělé dohromady i samostatně

Fíky zapečené s kozím sýrem

DSC_0586.jpg (88 KB)

Grilovaný hermelín na křupavém salátku

IMG_20180314_204056.jpg (171 KB)

Salát z červené řepy

repa5.jpg (93 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama