Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 500 g čerstvých těstovin s červenou řepou
- sůl
- půl hlávky kapusty
- 200 g anglické slaniny
- 1 velká cibule
- 1 pečená řepa
- 150 g gorgonzoly s mascarpone
- 50 g vlašských ořechů
Postup
Výhoda čerstvých těstovin je velice rychlá příprava. Stačí je povařit opravdu pár minut. Takže vaření těstovin nechejte na závěr.
Cibuli nakrájejte na kostičky, slaninu taky. Kapustu nakrájejte na tenké proužky. Pečenou řepu na plátky. Ořechy nasekejte nahrubo.
Slaninu a cibuli vsypejte do pánve a na střední teplotu nechejte opékat. Po chvilce přihoďte vlašské ořechy a kapustu. Ochuťte solí. Přibližně jednou lžičkou. Podle chuti můžete následně ještě trochu přidat.
Na vyšší, ale ne nejvyšší, teplotu, opékejte, dokud kapusta nezavadne. Přidejte červenou řepu a nechejte prohřívat.
Uvařte těstoviny. Sceďte je a přidejte do pánvičky s kapustou. Promíchejte a společně minutu provařte.
Stáhněte z plotny a přidejte kousky gorgonzoly.
Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Grilované karbanátky s červenou řepou
Foto: Alena Kolaříková
Salát s čočkou a červenou řepou
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Asi budou zdravé, ale na talíři uvidím radši bledou klasiku. Tohle mi na první pohled kvůli barvě připadá jako vařené žížaly. Pardon.