Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 400 g čerstvých těstovin
- 250 g gorgonzoly s mascarpone
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- 100 g prosciutto crudo
- výhonky
Postup
Čerstvé těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě. Budou se vařit jen chvilku, narozdíl od těstovin suchých. Připravte si velkou pánev, ve které zahřejte olivový olej.
Na rozehřátý olej vsypejte šalotku nakrájenou nadrobno. Potom na kousky nakrájené prosciutto. Chvilku společně opékejte. Přidejte uvařené těstoviny. Nezapomeňte si nechat stranou jeden hrnek vody, ve které se těstoviny vařily.
Do pánve přidejte i gorgonzolu s mascarpone. Je krásně krémová a stačí ji jen promíchat s horkými těstovinami a hned se krásně rozpustí. Vodou z vaření těstovin můžete doladit hustotu omáčky. Ihned podávejte, posypané libovolnými výhonky nebo petrželkou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Linguine s tuňákovým ragú a hráškem
Foto: Rio Mare
Linguine s lososem a citronovou omáčkou
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Použít sýrovou specialitku gorgonzolu s mascarpone na vaření mi přijde jako zbytečné plýtvání a rozhazování. Ano používat kvalitní suroviny, ale vše má své limity.