linguine.jpg (249 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 400 g čerstvých těstovin
  • 250 g gorgonzoly s mascarpone
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 100 g prosciutto crudo
  • výhonky

Postup

Čerstvé těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě. Budou se vařit jen chvilku, narozdíl od těstovin suchých. Připravte si velkou pánev, ve které zahřejte olivový olej.

Na rozehřátý olej vsypejte šalotku nakrájenou nadrobno. Potom na kousky nakrájené prosciutto. Chvilku společně opékejte. Přidejte uvařené těstoviny. Nezapomeňte si nechat stranou jeden hrnek vody, ve které se těstoviny vařily.

Do pánve přidejte i gorgonzolu s mascarpone. Je krásně krémová a stačí ji jen promíchat s horkými těstovinami a hned se krásně rozpustí. Vodou z vaření těstovin můžete doladit hustotu omáčky. Ihned podávejte, posypané libovolnými výhonky nebo petrželkou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Linguine s tuňákovým ragú a hráškem

1.webp (124 KB)

Foto: Rio Mare

Linguine s lososem a citronovou omáčkou

2.jpg (123 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama