bulky.jpg (234 KB)

Foto: Hana Rychnovská

Z receptu od Hanky Rychnovské, výživové poradkyně, upečete 2 až 3 bulky. Pokud jich potřebujete více, násobte množství surovin.

Bulky můžete upéct pouze z celozrnné mouky, ale můžete přidat i mouku obyčejnou. Za celozrnnou bulku se považuje ta s minimálním obsahem 70 % celozrnné mouky.

Suroviny

  • 140 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 60 g hladké mouky pšeničné
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1/3 kostky čerstvého droždí
  • sůl

Postup

Mouku přesypeme do mísy a uděláme v ní důlek. Do důlku nalijme vlažné mléko a přidáme droždí. Ingredience smícháme a vytvoříme hladké těsto, které dle chuti osolíme a necháme chvilku stát.

Poté přidáme vejce, zamícháme a necháme na teplém místě kynout alespoň 1 hodinu.

Po uplynutí této doby z nakynutého těsta vytvoříme 3 bulky a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C.

Necháme péct přibližně 20 až 25 minut.

Dobrou chuť přeje Hanka - Z lásky k jídlu.

K čemu použít celozrnné bulky?

Vegetariánský burger s houbami

1.jpg (79 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Lososový burger

2.jpg (141 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Burgery s červenou řepou

3.jpg (111 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama