Chcete každý den připravit rodině teplou večeři, ale schází vám inspirace a času také nemáte nazbyt? Máte rádi celer? Nechte se inspirovat skvělým receptem!

Celerové lasagne s krůtím masem

lasapro 4 osoby

příprava 25 minut + pečení 35 minut

  • 450 g mletého krůtího masa (můžete použít i vepřové nebo hovězí)
  • olivový olej
  • 1 sklenice omáčky Dolmio Tomato Lasagne
  • sůl
  • 2 bulvy celeru (1 kg oloupaného celeru)
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 20 g čerstvých bazalkových listů
  • 2 stroužky česneku

Maso krátce orestujte na troše oleje, vmíchejte omáčku Dolmio, osolte a odstavte. Oloupaný celer nakrájejte na co nejtenčí plátky, vhoďte do vroucí vody, vařte 5 minut, sceďte a nechte důkladně okapat. Dortovou formu o průměru 27 cm vymažte zlehka olejem a vyskládejte na dno rovnoměrně třetinu celerových plátků, osolte je a rozprostřete na ně polovinu masové směsi. Pokračujte další vrstvou celeru, osolte, rozprostřete druhou polovinu masové směsi a nakonec zbylé plátky celeru. Posypte strouhaným parmezánem a pokapejte olivovým olejem. Dno formy zabalte do dvou plátů alobalu a důkladně utěsněte, aby olej neodkapával do trouby. Vložte do trouby rozehřáté na 200 °C a pečte asi 35 minut (dokud nebude povrch zlatý). Bazalkové listy rozdrťte spolu se stroužky česneku a dvěma špetkami soli v hmoždíři nebo v sekací nádobě tyčového mixéru, smíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje a podávejte k celerovým lasagním.

celer

TÉMATA:
VAŘENÍ