Tyto chvíle nám jistě zpříjemní pravý irský smetanový likér s mimořádně hebkou chutí medu a karamelu.
Už se vám sbíhají sliny, a když přivřete oči, vnímáte tuto pohodovou a uvolněnou atmosféru? Tak se s námi ponořte do světa ledových kostek a sametového likéru :-).
Ženy obvykle mají v oblibě sladké a lahodné likéry.
Jedním z nejoblíbenějších je Carolans, který určitě znáte.
Je to vždy milý dárek, který někomu dáváte nebo od někoho dostáváte, nebo příjemný společník ve chvílích odpočinku doma či ve společnosti s přáteli.
Výjimečně hebká chuť vynikne především, pokud Carolans servírujete na několika kostkách ledu. Je možné jej přidat do kávy a také do zmrzlinového poháru.
I když Carolans známe skoro všechny a moc nám chutná, možná neznáme několik zajímavostí, které se k likéru Carolans vztahují.
Carolans je vyráběn v irském městě Clonmel, jež se nachází v hrabství Tipperary. To leží ve “Zlatém údolí“, z nějž pochází nejlepší mléko na světě – skvělé pro výrobu jemné a bohaté smetany, která se přidává do Carolans.
Irské jméno města Clonmel je odvozeno z galského jazyka a původně se psalo “Cluain Meala“, což v galštině znamenalo “Medové údolí“.
Tak je trefně vystižen Carolans, jelikož má ve své receptuře i med.
Všechny irské likéry se skládají ze smetany, irské whiskey, kvalitního alkoholu a příchutí, ale v tom končí všechny spojitosti.
Technologický postup používán při výrobě Carolans je výjimečný a zaručující skvělou smetanovou chuť, jež dlouho přetrvává.
Pro Carolans je obzvláště typická chuť medu, čímž se liší oproti jiným likérům. Smetana obsažená v Carolans je velmi proměnlivá. Při výrobě koktejlů nedoporučujeme použití přípravků obsahujících citrusový základ.
Uzavřená láhev Carolans si udržuje svoji kvalitu po dobu 27 měsíců ode dne výroby, avšak to samozřejmě závisí i na podmínkách, za nichž je skladována.
Nejlepší je, pokud Carolans skladujeme na studeném a suchém místě, při teplotě mezi 5-20 stupni.
Přestože tento likér má výrobní výhodu, která mu dává dlouhou životnost, je nejlepší si ho vychutnat čerstvý. Měl by být zkonzumován během 6 měsíců od svého otevření.
Tento likér je výjimečný tím, že si neustále udržuje svojí typickou chuť.
Tak teď můžete říct, že jste se stala odbornicí přes Carolans.
Díky soutěži, která teď probíhá, se můžete těšit, že, pokud se do ní zapojíte, možná vyhrajete krásné ceny!
Čtěte pozorně pravidla a odpovídejte správně na otázky!
Pokud nevyhrajete, určitě jsme vás inspirovali k vhodnému dárku pro vaše blízké, nebo si Carolans kupte sama pro radost a příjemný požitek...
Nový komentář
Komentáře
Tak se koukám, dobrá připomínka na titulní stránce: Pijte zodpovědně. Nevím, ale dá se z takovyho tlemolepu ztřískat?
Jestli ano, tak by z toho byla opice jako dům
Pegas1632: já mám ráda vaječňák a ne slivovici
Pegas1632: co jo? Že vim, co je dobrého :-)))
Simba: není - někdo kdo má rád vaječňák a ne slivovicu (já teda spíš tu slivovicu
)
Andula: a co jo-o?
Simba: není - někdo kdo má rád vaječňák a ne slivovicu (já teda spíš tu slivovicu
)
Andula: a co jo-o?
Simba: to si pis! :-)))
Kocicka: vseho s mirou :-)))
ted jsem si odbyla mikulase a mam takovych sladkosti o kterych se mi v detstvi jenom mohlo zdat....Jsem tak moc rada! Samozrejme se o dobroty rozdelim s mamkou a segrou
mnam to jsem takhle jednou v praci o vanocich pila kafe s carolans a ve 12.00 uz se zaviralo jak mi bylo veselo:-)
Andula: Že by?
Simba: ale vím
Andula: Kazit? Nevíš co je dobrýho
Simba: kafe čímkoli kaziti? Hřích veliký!
Pegas1632: no jo, kdyz ja ani tu slivovice nee
Pegas1632: Vaječňák ze slivovice? Není to mrhání tím vzácným lékem?
jééé, tohle bych tak moc chtěla vyhrát...
Andula: já dělám domácí - ze slivovice
Andula: Nech být, do kafe + šlehačka je dobrý. Jinak ho nepiju, ale to kafčo je s ním super.
Žížala: aha, no jo, já jen mám vždycky zafixovane, že Carolans je karamelové...
Simba: vaječňák nemusím...
medved: tak zkus i ten domácí bejlíz, určitě se podobá Carolans víc než vaječňák
...mmch, receptík na vaječný koňak by nebyl?