DSC_0330.jpg (134 KB)

Lehký kuskus, jehož příprava vám zabere pár minut, doplní směs teplé, restované zeleniny. My jsme použili rajčata, petržel a žampiony, které doplnila cibule. Vy si můžete zvolit zeleninou, na jakou máte chuť. Super bude třeba také fenykl, dýně nebo kořenová zelenina.

Suroviny

  • 4 filety z candáta
  • 200 g kuskusu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • máslo
  • 1 petržel
  • 3 rajčata
  • 200 g žampionů
  • 2 cibule
  • parmezán

DSC_0331.jpg (115 KB)

Postup

Nejprve si připravte kuskus, který se vůbec nevaří a vůbec nevadí, že vám vystydne, protože ho na závěr prohřejete v pánvičce s restovanou zeleninou. Na jeden díl kuskusu potřebujete dva díly vody. Kuskus dejte do hrnce nebo misky a zalijte vroucí vodou. Přidejte jednu lžičku soli, promíchejte, přiklopte a nechejte nabobtnat. Po 15 minutách přidejte do kuskusu 1 lžíci olivového oleje a pročechrejte vidličkou. Nechejte pod poklicí.

Zeleninu nakrájejte na větší kusy, stejně tak žampiony, cibuli třeba na půlkolečka nebo větší kostky. Všechno společně dejte do velké pánve, zakápněte olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem. Společně restujte asi deset minut, na střední teplotu. 

Ke konci restování zeleniny připravte candáta. Jeho příprava bude rychlá, aby maso zůstalo šťavnaté. Rybu osolte z obou stran, lehce ochuťte pepřem. Rozpalte si na sucho pánvičku. Na tu poté dejte kus másla a trochu oleje. Rybu dejte na pánev kůží dolů. Opékejte 2 až 3 minuty. Otočte a dopečte už jen chvilku, maximálně minutu.

K orestované zelenině přidejte kuskus, krátce prohřejte.

Podávejte zeleninu s kuskusem, společně s rybou, lehce posypejte parmezánem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Rybí hody 

Candát s houbovými kroupami

DSC_0001.jpg (123 KB)

Candát připravený metodou sous vide

DSC_1873.jpg (91 KB)

Pstruh v bylinkové krustě s parmezánem

DSC_1113.jpg (104 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama