Suroviny
- 4 filety z candáta
- sůl
- pepř
- kmín
- 3 hrnky středních krup
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g lesních hub
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek másla
- trochu sádla

Postup
Dejte vařit kroupy, do osolené vody. Vařte je doměkka. Když jsou téměř měkké, začněte s přípravou hub.
Ve velkém hrnci rozehřejte sádlo. Na něm osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nakrájené houby a na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Společně opékejte zhruba 15 až 20 minut, zpočátku na vyšší teplotu, po chvíli ztlumte. Houby pustí vodu, pokud by se vám zdálo, že se směs připaluje, můžete přidat ještě další vodu.
Ochuťte solí, pepřem a kmínem. Přidejte uvařené a scezené kroupy. Promíchejte a ještě pár minut společně prohřejte.
Candáta osolte a opepřete z obou stran. Opečte na másle, krátce, z každé strany asi dvě minuty. Aby ryba zůstala šťavnatá.
Podávejte na houbových kroupách.
Inspirovala jsem se Romanem Paulusem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Ryba třikrát jinak
Lososové kousky v sezamové krustě
Pstruh v bylinkové krustě s parmezánem
Pražma se středomořskou zeleninou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Houbové kroupy - to je přece Kuba
Nemám ani candáta a ani houby u nás zatím nerostou.
Ale vypadá to nádherně, hned bych si dala! 
Candáta považuji za jednu z nejlepších a nejchutnějších ryb vůbec. Děkuji za pěkný recept