DSC_0001.jpg (123 KB)

Suroviny

  • 4 filety z candáta
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 3 hrnky středních krup
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g lesních hub 
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek másla
  • trochu sádla

DSC_0003.jpg (104 KB)

Postup

Dejte vařit kroupy, do osolené vody. Vařte je doměkka. Když jsou téměř měkké, začněte s přípravou hub.

Ve velkém hrnci rozehřejte sádlo. Na něm osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nakrájené houby a na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Společně opékejte zhruba 15 až 20 minut, zpočátku na vyšší teplotu, po chvíli ztlumte. Houby pustí vodu, pokud by se vám zdálo, že se směs připaluje, můžete přidat ještě další vodu.

Ochuťte solí, pepřem a kmínem. Přidejte uvařené a scezené kroupy. Promíchejte a ještě pár minut společně prohřejte.

Candáta osolte a opepřete z obou stran. Opečte na másle, krátce, z každé strany asi dvě minuty. Aby ryba zůstala šťavnatá.

Podávejte na houbových kroupách.

Inspirovala jsem se Romanem Paulusem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Ryba třikrát jinak

Lososové kousky v sezamové krustě

losos1.jpg (273 KB)

Pstruh v bylinkové krustě s parmezánem

DSC_1113.jpg (104 KB)

Pražma se středomořskou zeleninou

prazma3.jpg (85 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková