DSC_1873.jpg (91 KB)

Suroviny

  • 4 vyfiletovaní candáti
  • sůl
  • pepř
  • kus másla
  • zelená petrželka

na přílohu

  • uvařená tarhoňa nebo rýže
  • cherry rajčata
  • cuketa
  • jarní cibulka
  • 120 g sýra Furfante 
  • kousek másla
  • sůl
  • pepř

DSC_1868.jpg (99 KB)

Postup

Nejprve si připravte zeleninu. Rajčata překrojte napůl, jarní cibuli včetně zelených stonků nakrájejte na kolečka, cuketu na plátky nebo rozpůlené plátky. Ve velké pánvi rozpusťte trochu másla a zeleninu, ochucenou solí a pepřem na něm orestujte. Nakonec zeleninu smícháte s uvařenou tarhoňou nebo rýží a ještě k nim přidejte na malé kousky nakrájený sýr.

Připravte si rybu. Filety z obou stran ochuťte solí a pepřem. Na vnitřní stranu jedné poloviny ryby dejte plátky másla a zelenou petrželovou nať. Přikryjte druhou částí filetu tak, aby byla ryba jakoby celá, tedy vnitřní stranou k sobě, kůží ven. Takto připravené porce ryby zavakuujte, ideálně každou zvlášť.

Balíčky s rybou dejte do velkého hrnce s vodou tak, aby byly ponořené. Do hrnce dejte také přístroj na sous vide vaření (případně použijte sous vide vařič). Rybu připravujte 15 minut při teplotě 56 °C.

DSC_1880.jpg (112 KB)

Po této době vyndejte z igelitu a jen velice rychle a zprudka orestujte z obou stran na másle nebo oleji.

Rybu podávejte se zeleninovou přílohou.

Za tip na výborně upravenou rybu děkuji Radkovi :-)

Dobrou chuť přeje Elly.

Rybí hody na našem magazínu

Candát s houbovými kroupami

DSC_0001.jpg (123 KB)

Pstruh v bylinkové krustě s parmezánem

DSC_1113.jpg (104 KB)

Pražma se středomořskou zeleninou

prazma3.jpg (85 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama