buřty na pivu

Suroviny:
1 kg špekáčků
4 cibule
1 sklenice základu na lečo
1 ostrý kečup
koření: nové koření, bobkový list, černý pepř, jalovec
1 černé pivo

Postup:
nakrájená cibule
Cibuli nakrájíme na půlkolečka.

buřty v pekáči
Buřty překrojíme podélně na poloviny a naskládáme do dostatečně velkého pekáče nebo hrnce, který můžeme použít do trouby.

cibule osmažená dozlatova
Cibuli necháme usmažit dozlatova na kousku sádla nebo trošce oleje.

směs na buřty na pivu
K cibuli přidáme lečo, pivo, koření a kečup. Už nemusíme vařit.

buřty na pivu
Touto směsí zalijeme buřty a dáme zakryté poklicí péct naplno do trouby, asi na 30-40 minut. Posledních pět minut dopékáme odkryté.

Podáváme s pečivem a pivem. :-)

Tento skvělý recept jsem získala od Evy, dobré duše penzionu Zvonička v Krkonoších.