Suroviny:
1 kg špekáčků
4 cibule
1 sklenice základu na lečo
1 ostrý kečup
koření: nové koření, bobkový list, černý pepř, jalovec
1 černé pivo
Postup:
Cibuli nakrájíme na půlkolečka.
Buřty překrojíme podélně na poloviny a naskládáme do dostatečně velkého pekáče nebo hrnce, který můžeme použít do trouby.
Cibuli necháme usmažit dozlatova na kousku sádla nebo trošce oleje.
K cibuli přidáme lečo, pivo, koření a kečup. Už nemusíme vařit.
Touto směsí zalijeme buřty a dáme zakryté poklicí péct naplno do trouby, asi na 30-40 minut. Posledních pět minut dopékáme odkryté.
Podáváme s pečivem a pivem. :-)
Tento skvělý recept jsem získala od Evy, dobré duše penzionu Zvonička v Krkonoších.
Nový komentář
Komentáře
ňam, dobrá bašta
výborné
nevypada to zle
dělám a je to moc dobré
to už sem měla a bylo to dobrý:)
Spíš buřty s pivem
ale moc pěkné fotky!
Dobrý typ
Zkusim.diky za tip
mnam-jdu na to.........
Tak o víkendu hnedle vyzkoušíme.Moc se těším, bude to asi opravdu dobrůtka
Buřty na pivě znám, výborná věc. Často nám dělá mamka, když k ní přijdeme na návštěvu, jenom bez toho leča.
bles — #9 jojo, helmans extra ostry mame taky moc radi, ma opravdu riz
Já je nařezávám a do nich cibuli a papriku, bez koření. Zalívám pivem smíchaným s kečupem.
Jenže teď ,co nejsou buřty buřtama je nedělám.
dělám něco obdobného, lečo nedávám, dávám jen papričky a míchám kečupy - jemný a hodně pálivý (mám oblíbený helmans, fakt pálí a nemusí ho být hodně).peču vše najednou.
Zrovna jsem je dodělala, otevřu internet a teď koukám a tady se vaří taky. Zbývá jen doporučit!
Tak tomu rikam poradne jidlo
Je to fakt hrozně dobré, ale místo leča jsem dávala papričky - rohy a buřty jsem nakrájela na kolečka - a dalo se to péct bez předchozího smažení. Fakt dobré - ideální na chalupu nebo na nějakou akci pro víc lidí :-)
ValinaK — #2 tak to je bezva nápad, to příště udělám taky :-)
můžu jen doporučit