burrito2.jpg (125 KB)

Foto: Alena Kolaříková

V obchodě seženete nejen vhodné koření, ale takové hotovou salsu, která vaše mexické jídlo perfektně dochutí. A pak už je příprava velice jednoduchá.

Suroviny

  • 1 balení tortil
  • 800 g mletého hovězího masa
  • 2 středně velké cibule
  • sůl podle chuti
  • koření na burrito 
  • 1 sklenice tomatové salsy
  • 750 g rajčatové passaty
  • 4 jarní cibulky
  • 300 g čerstvých rajčat
  • 2 velké papriky - různé barvy
  • 150 g mražené kukuřice
  • 200 g vařených nebo sterilovaných větších fazolí
  • 200 g tvrdého sýra
  • slunečnicový olej

DSC_0222.jpg (153 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Připravte si velkou pánev, ve které rozehřejte 4 lžíce oleje. Dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli a po 5 minutách i maso. Okořeňte celým sáčkem koření Burrito. Promíchejte a společně opékejte dokud maso nezmění barvu. Ochutnejte a podle potřeby můžete ještě osolit.

Zalijte salsou a rajčatovou passatou. Společně nechejte 10 minut probublávat. Přidejte kukuřici i fazole, prohřejte dalších 5 minut.

Mezitím nakrájejte na malé kousky papriky i rajčata. Cibulku na kolečka, bílé i zelené části. Všechno vmíchejte do směsi na pánvi.

Tortilly nahřejte na pánvi, v mikrovlnce nebo v troubě, podle návodu na obalu. Navrstvěte na ně masovou směs, zasypejte nastrouhaným sýrem a pevně zamotejte. Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Mleté maso pečené na bramborách

4.jpg (161 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Mexické salsy

5.jpg (34 KB)

Foto: archiv redakce

Chimichangas

6.png (945 KB)

Foto: archiv redakce

Reklama