DSC_0064.jpg (78 KB)

Minulý týden jsme vám přinesli recept na vegetariánský burger s houbami. Chybělo vám v něm maso? Máme pro vás jinou, masovou verzi.

Suroviny

  • 4 burgerové housky
  • 4 plátky telecího masa (plec, kýta)
  • 300 g lesních hub
  • 150 ml smetany
  • tymián
  • majonéza
  • creme fraiche
  • špetka chilli
  • čerstvá petržel
  • sůl
  • pepř
  • kousek másla
  • drobné listové saláty - polníček, rukola...
  • trocha olivového oleje

DSC_0056.jpg (82 KB)

Postup

Houby nakrájejte na plátky. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a houby na něj vsypejte. Ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Opékejte, na střední teplotu. Když se vám bude zdát, že se houby připalují, přidejte trochu vody. Ale opravdu jen trochu, aby v ní houby neplavaly.

Telecí maso lehce naklepejte. Osolte a opepřete z obou stran. Ugrilujte nebo opečte na pánvi. 

Umíchejte si dip. Ideální základ je majonéza a creme fraiche, v poměru 1:1. Tuto směs ochuťte špetkou soli a chilli. Nasekejte do ní čerstvou petrželovou nať. 

Do misky dejte drobné listové saláty. Ochuťte olivovým olejem, špetkou soli a špetkou pepře. Promíchejte.

DSC_0067.jpg (111 KB)

Do měkkých hub nalijte smetanu, promíchejte a zvyšte teplotu. V pánvi by neměla zůstat téměř žádná tekutina.

Je čas zkompletovat burgery. Rozkrojené housky opečte řeznou stranou na pánvi nebo na grilu. 

Na spodní část housky dejte dip, maso, salát a nahoru houby. Kdo chce, může přidat  i plátek goudy.

Přiklopte horní částí housky a můžete ještě spojit větší špejlí.

Dobrou chuť přeje Elly.

Houbové pochoutky na našem magazínu

Vegetariánský burger s houbami

DSC_0055.jpg (79 KB)

Těstoviny s houbami a pečeným králíkem

testovinyhouby1.jpg (218 KB)

Telecí kýta na houbách

tele3.jpg (376 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková