Minulý týden jsme vám přinesli recept na vegetariánský burger s houbami. Chybělo vám v něm maso? Máme pro vás jinou, masovou verzi.
Suroviny
- 4 burgerové housky
- 4 plátky telecího masa (plec, kýta)
- 300 g lesních hub
- 150 ml smetany
- tymián
- majonéza
- creme fraiche
- špetka chilli
- čerstvá petržel
- sůl
- pepř
- kousek másla
- drobné listové saláty - polníček, rukola...
- trocha olivového oleje
Postup
Houby nakrájejte na plátky. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a houby na něj vsypejte. Ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Opékejte, na střední teplotu. Když se vám bude zdát, že se houby připalují, přidejte trochu vody. Ale opravdu jen trochu, aby v ní houby neplavaly.
Telecí maso lehce naklepejte. Osolte a opepřete z obou stran. Ugrilujte nebo opečte na pánvi.
Umíchejte si dip. Ideální základ je majonéza a creme fraiche, v poměru 1:1. Tuto směs ochuťte špetkou soli a chilli. Nasekejte do ní čerstvou petrželovou nať.
Do misky dejte drobné listové saláty. Ochuťte olivovým olejem, špetkou soli a špetkou pepře. Promíchejte.
Do měkkých hub nalijte smetanu, promíchejte a zvyšte teplotu. V pánvi by neměla zůstat téměř žádná tekutina.
Je čas zkompletovat burgery. Rozkrojené housky opečte řeznou stranou na pánvi nebo na grilu.
Na spodní část housky dejte dip, maso, salát a nahoru houby. Kdo chce, může přidat i plátek goudy.
Přiklopte horní částí housky a můžete ještě spojit větší špejlí.
Dobrou chuť přeje Elly.
Houbové pochoutky na našem magazínu
Vegetariánský burger s houbami
Těstoviny s houbami a pečeným králíkem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková
Nový komentář
Komentáře
Burger si osobně neumím vychutnat, poněvadž na něj dostatečně nedokáži otevřít ústa a když by i náhodou ano, tak je v ústech takové sousto, jenž si prostě nevychunám. Prostě pusa přeplněná a jednotlivé ingredience se smíchají v hmotu bez specifikace...