DSC_1698.jpg (149 KB)

Jídlo z jedné velké pánvičky, které bude chutnat perfektně, protože je v něm spousta do křupava opečené zeleniny, která je výborně dochucená česnekem a petrželovou natí. Někomu zachutná tak, že nebude potřebovat ani kus masa, ani rybu a postačí mu bulgur a zelenina. 

Suroviny

  • 4 filety ze pstruha lososovitého
  • 300 g cherry rajčat
  • 2 - 3 malé cukety
  • 1 paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • dvě hrsti zelené petrželové nati
  • 300 g směsi bulgur a quinoa
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

Bulgur s quinoou uvařte podle návodu v osolené vodě.

Papriku nakrájejte na kousky, cuketu na kolečka nebo půlkolečka, cherry rajčata na poloviny. Cibuli nakrájejte na hrubější kousky, česnek nasekejte.

DSC_1690.jpg (150 KB)

Ve velké pánvi zahřejte olivový olej určený na tepelnou úpravu. Vsypejte na něj cibuli, česnek, papriky a cukety. Společně opékejte, celkem zprudka, asi osm minut. Přidejte rajčata a ochuťte solí a pepřem.

Opékejte společně tři minuty. Zeleninu v pánvi shrňte stranou a přidejte osolené a opepřené filety ze pstruha, kůží dolů. Opékejte z obou stran jen pár minut (asi tak tři, čtyři minuty). Filety jsou tenké a maso nesmí být suché.

Filety vyndejte z pánve a promíchejte zeleninu s nasekanou petrželovou natí a také s bulgurem a quinoou.

Podávejte spolu s opečenou rybou, posypané zelenou petrželovou natí.

Náš tip: Přidejte ještě černé olivy.

Dobrou chuť přeje Elly.

Třikrát pstruh na našem magazínu

Pstruh v křupavé krustě s parmezánem

DSC_1113.jpg (104 KB)

Pstruh s máslovým přelivem

pstruh8.jpg (137 KB)

Pstruh na másle s červenou čočkou

DSC_0016.jpg (87 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama