Jídlo z jedné velké pánvičky, které bude chutnat perfektně, protože je v něm spousta do křupava opečené zeleniny, která je výborně dochucená česnekem a petrželovou natí. Někomu zachutná tak, že nebude potřebovat ani kus masa, ani rybu a postačí mu bulgur a zelenina.
Suroviny
- 4 filety ze pstruha lososovitého
- 300 g cherry rajčat
- 2 - 3 malé cukety
- 1 paprika
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- dvě hrsti zelené petrželové nati
- 300 g směsi bulgur a quinoa
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
Bulgur s quinoou uvařte podle návodu v osolené vodě.
Papriku nakrájejte na kousky, cuketu na kolečka nebo půlkolečka, cherry rajčata na poloviny. Cibuli nakrájejte na hrubější kousky, česnek nasekejte.
Ve velké pánvi zahřejte olivový olej určený na tepelnou úpravu. Vsypejte na něj cibuli, česnek, papriky a cukety. Společně opékejte, celkem zprudka, asi osm minut. Přidejte rajčata a ochuťte solí a pepřem.
Opékejte společně tři minuty. Zeleninu v pánvi shrňte stranou a přidejte osolené a opepřené filety ze pstruha, kůží dolů. Opékejte z obou stran jen pár minut (asi tak tři, čtyři minuty). Filety jsou tenké a maso nesmí být suché.
Filety vyndejte z pánve a promíchejte zeleninu s nasekanou petrželovou natí a také s bulgurem a quinoou.
Podávejte spolu s opečenou rybou, posypané zelenou petrželovou natí.
Náš tip: Přidejte ještě černé olivy.
Dobrou chuť přeje Elly.
Třikrát pstruh na našem magazínu
Pstruh v křupavé krustě s parmezánem
Pstruh na másle s červenou čočkou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Bulgur mám ráda
Dala bych si.
Bulgur, pstruh, zelenina - tak tím jste mi absolutně kápli do noty