bulgur.png (950 KB)

Používáte v kuchyni bulgur? Jde o tvrdou pšenici, která je zdrojem mnoha tělu prospěšných látek. Používá se často v orientální kuchyni a i vy s ní můžete vykouzlit chutná, zdravá a rychlá jídla. Jako naše čtenářka Darina.

Suroviny

  • 250 g bulguru
  • 1 malá brokolice
  • 3 mrkve
  • 100 g fazolových lusků
  • případně jiná zelenina podle chuti
  • milovníci hub můžou přidat i žampiony
  • 100 g másla
  • trocha olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • zelené bylinky na dochucení - petržel, kopr, tymián...co máte rádi
  • gouda vcelku

Postup

Bulgur uvařte podle návodu v osolené vodě.

Zeleninu nakrájejte na kousky, jaké se vám líbí - kolečka, kostičky... 

Ve velké pánvi zahřejte olivový olej určený na tepelnou úpravu, spolu s kouskem másla. Vsypejte na zeleninu, ochuťte solí a pepřem. Společně opékejte, celkem zprudka, asi osm minut. 

Nakonec vmíchejte máslo, přidejte zelené bylinky a uvařený bulgur. Promíchejte.

Podávejte posypané nastrouhaným sýrem.

Dobrou chuť přeje Darina.

Máte rádi bulgur? Vařte podle našeho magazínu

Bulgur s cuketou a tuňákem

bulgurtunak.jpg (345 KB)

Tuňákový steak s letním bulgurem

tunaka2.jpg (401 KB)

Rybí filé s bulgurem a žampiony

rybabulgur.jpg (132 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Darina Vitíková

Reklama