Rebarbora bude výborná i v kombinaci s jahodami nebo třešněmi. Super budou i borůvky nebo ostružiny. Můžete klidně použít mražené ovoce.
Suroviny
- 3 vejce
- 150 g třtinového cukru
- 150 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
- 150 ml polotučného mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 2 velké stonky rebarbory
- 100 g čerstvých nebo mražených malin
drobenka
- 150 g Hery máslová příchuť
- 150 g cukru krupice
- 150 g polohrubé mouky
Postup
Troubu si předehřejte na 180 °C.
Vejce vyšlehejte s cukrem do krémové pěny. Přidejte rozpuštěnou, trochu vychladlou Heru a mléko. Promíchejte.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Po částech a za stálého míchání přidávejte do tekuté směsi. Vznikne hladké, řidší těsto.
Připravte si plech, který můžete vymazat Herou a vysypat moukou nebo vyložit pečícím papírem. Vylijte na něj těsto.
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na povrch těsta naskládejte kostičky rebarbory a maliny.
Suroviny na drobenku smíchejte a drobenkou posypejte celý povrch těsta.
Dejte péct do trouby, na 30 minut.
Dobrou chuť přeje Elly.
Bublanina třikrát jinak
Bublanina s lesním ovocem a křupavou drobenkou
Zdroj fotografií: archiv redakce, Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Bublaninu peču často.
MMiluji malinovou
Miluju rebarboru. A hlavně hraběnčiny řezy z ní... Akorát v těhotenství a pak při kojení by se neměla... :-(
Na bublanině nemám ráda drobenku
Dobrota.