Suroviny
500 g hladké mouky
200 g brynzy
150 g sádla
1 vejce
2 dl mléka
špetka jedlé sody a soli
vejce na potření
kmín a hrubá sůl a posypání
Postup
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme tuhé těsto, které necháme asi dvě hodiny uležet.
Vyválíme, vykrajujeme kolečka, která potřeme vejcem a posypeme kmínem a hrubou solí. Pečeme v dobře vyhřáté troubě dozlatova.
Dobrou chuť přeje Johanka.
Nový komentář
Komentáře
daska59 — #2 ja ji videla v kauflandu
Brynzu miluju, jen se špatně shání. Jak se mi to povede, zkusím
Jé,konečně recept,který jsem dlouho hledala.
Jako malá jsem bývala na návštěvě u babičky na Slovensku v Šahách a ona zrovna takové pagáčky pekla.Určitě je vyzkouším a vrátím se do dob svého mládí.A že to je už 50 let.
Dík za recept.