Teplé saláty jsou výborným zdrojem vitamínů i v zimě. Můžete na ně využít luštěniny, obilniny nebo právě brokolici či květák. Další tipy na teplé saláty vám přinášíme na konci receptu.
Suroviny
- 1 celá brokolice
- 1-2 lžíce přepuštěného másla ghí
- hrst slunečnicových semínek
- 1 celé granátové jablko
- 200 g balkánského sýra
- sůl a pepř
- citronová šťáva
- 150 g plátků libové slaniny
Postup
Brokolici rozdělíme na malé růžičky. Stonek oloupeme, pokrájíme také na menší kousky a vše důkladně umyjeme.
Nakrájenou brokolici dáme do pekáčku. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s povoleným máslem ghí. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme přibližně 15 minut.
Do druhého pekáčku rozložíme jednotlivé plátky slaniny a taktéž vložíme do trouby. Pečeme dozlatova a hlavně dokřupava.
Mezitím než se upeče brokolice a slaninové chipsy, na suché pánvi opražíme slunečnicová semínka, nakrájíme balkánský sýr na drobné kostičky a vyloupneme pár jadérek granátového jablíčka.
Jakmile je brokolice hotová, rozdělíme ji na talíře. Jednotlivé porce posypeme slunečnicovými semínky, sýrem a granátovým jablíčkem. Dle chuti můžeme ještě dokořenit solí a pepřem. Podáváme se slaninovými chipsy a rozpečenou bagetkou.
Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.
Teplé saláty vám zachutnají nejen v zimě
Kachní prsíčka s teplým zelným salátem
Teplý salát se zelím a kapustou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková
Nový komentář
Komentáře
miluji brokolici
Dobrota.
Ten čokčový salát vypadá úžasně!
Brokolicový salát určitě vyzkouším.
Brokolici mám moc ráda.
Dobrota.
Brokolici dělám často, máme rádi i kapustu, zelí i luštěniny...skvělé tipy...
Dnes samé dobrůtky.
brokolici jsem dnes ráno koupila,že by to stálo za vyzkoušení třeba o víkendu....
Brokolice u nás nesmí chybět
Parádní recept, děkujeme