Skyr-23-quiche-002-web.jpg

Co budete potřebovat: 

  • 280 g celozrnné pšeničné mouky
  • 165 g studeného másla na kousky
  • 2 lžíce studené vody
  • 1 lžíce soli
  • 1 kg nasekané brokolice
  • 1 střední cibule nakrájená
  • 350 g hedvábného tofu
  • 2 šálky SKYRU z Bohušovic
  • 1 lžičky kurkumy
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 špetka himalájské černé soli (kala namak)

Postup přípravy:

  1. Předehřejte troubu na 220 stupňů
  2. Nejprve udělejte těsto. V míse smíchejte mouku, chlazené máslo a sůl.
  3. Těsto zpracujte rukama, přidejte vodu a nepřestávejte hníst, dokud není hladké bez hrudek a drží pohromadě. Pak na dno pekáče vložte pečící papír, namačkejte těsto, propíchejte vidličkou, zatižte fazolemi a pečte 10 minut.
  4. Zatímco se peče těsto, orestujte nakrájenou cibuli a trochu i brokolici, ale jen dokud není cibule měkká.
  5. Ve velké míse rozmačkejte vidličkou tofu, přidejte SKYR z Bohušovic, kurkumu, lahůdkové droždí, sůl se špetkou černé soli a smíchejte dohromady. Pak vmíchejte i orestovanou cibuli s brokolicí a vše nalijte na těsto.

Pečte 25 – 30 minut. Nechte koláč trochu zchladit před tím, než ho budete krájet.

Reklama