Co budete potřebovat:
- 280 g celozrnné pšeničné mouky
- 165 g studeného másla na kousky
- 2 lžíce studené vody
- 1 lžíce soli
- 1 kg nasekané brokolice
- 1 střední cibule nakrájená
- 350 g hedvábného tofu
- 2 šálky SKYRU z Bohušovic
- 1 lžičky kurkumy
- 3 lžíce lahůdkového droždí
- 1 špetka himalájské černé soli (kala namak)
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 220 stupňů
- Nejprve udělejte těsto. V míse smíchejte mouku, chlazené máslo a sůl.
- Těsto zpracujte rukama, přidejte vodu a nepřestávejte hníst, dokud není hladké bez hrudek a drží pohromadě. Pak na dno pekáče vložte pečící papír, namačkejte těsto, propíchejte vidličkou, zatižte fazolemi a pečte 10 minut.
- Zatímco se peče těsto, orestujte nakrájenou cibuli a trochu i brokolici, ale jen dokud není cibule měkká.
- Ve velké míse rozmačkejte vidličkou tofu, přidejte SKYR z Bohušovic, kurkumu, lahůdkové droždí, sůl se špetkou černé soli a smíchejte dohromady. Pak vmíchejte i orestovanou cibuli s brokolicí a vše nalijte na těsto.
Pečte 25 – 30 minut. Nechte koláč trochu zchladit před tím, než ho budete krájet.
Nový komentář