Že je brokolice nudná a nechutná zelenina? Já Vás dnes přesvědčím, že to tak rozhodně není. Spousta lidí nemá brokolici rádo pro její výrazně zelenou barvu a chuť. Tyto brokolicovo-parmezánové kuličky rozhodně zachutnají i největším odpůrcům zeleniny. Hodí se k nim jakýkoliv jogurtový dip nebo je můžete ujídat jen tak. A pokud je připravíte místo jednohubek na párty, rozhodně jimi oslníte každou návštěvu. :-)
Ingredience (na cca 16 kuliček):
- 1 menší brokolice
- 1/2 hrnku rozmixovaných mandlí
- 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
- 2 vejce
- 2 stroužky rozmačkaného česneku
- sůl, mletý pepř
- olivový olej
Postup:
- Brokolici očistěte a rozeberte ji na růžičky.
- Ty pak vložte do food processoru KitchenAid a důkladně rozmixujte.
- Rozmixovanou brokolici vsypte do mísy a přidejte všechny ostatní ingredience kromě olivového oleje. Vše pořádně promíchejte, aby se suroviny spojily.
- Na plech rozložte pečící papír a potřete jej trochou olivového oleje. Ze směsi pak tvořte pomocí rukou kuličky a rozložte je vedle sebe na plech.
- Kuličky pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 20-25 minut.
- Podávejte s jogurtovým dipem nebo jen tak samotné.
Autor: Michaela Šupáková
Zdroj: http://blog.kitchenaid.cz
Čtěte také:
- Zelené smoothie s řapíkatým celerem
- RAW cuketové špagety s bazalkou
- Food blogerka Tina: Spolupráce s KitchenAid byl můj sen
- Reportáž z kulinářské akce v pražské Chefparade: Testování KitchenAid
- Testováno: Skvělé nepřilnavé plechy a pečící formy od KitchenAid
Nový komentář
Komentáře
Rapunzela — #6 A dáváte tam i ty mandle? Dají se něčím nahradit, aby to bylo "ekonomičtější"?
Podobné dělám ve formě placiček i z cukyny, jenom bez food processoru a místo parmezánu dávám obyč. eidam. Parmezánu mi přijde do těsta škoda, ten používám na posypání nebo na krustu na ryby. Při oslavách placičky mizí mezi prvními pochoutkami.
hm-
zní to dobře
Ty vypadají luxusně
Podobne delam a jsou moc dobre
brokolici i parmezán mám ráda , vyzkouším , to může být výborné