O kvalitách různých národních kuchyní panují ustálené názory. K těm nejhorším prý patří jídla Velké Británie. Proč?
Srovnávací studií žen z celé Evropy se potvrdilo, že Britky jsou opravdu nejnešikovnější kuchařky ze všech. A vlivem nabídek supermarketů se tento trend stále zhoršuje. Jejich neschopnost postavit se ke sporáku došla dokonce tak daleko, že známá (výjimečně šikovná) kuchařka Delia Smithová vydala knihu kuchyňských návodů, kde věnuje celou kapitolu tomu, jak uvařit vejce na tvrdo. Rozhodla se k tomu poté, co zjistila, že průměrná Britka netuší, jak takový kulinářský zázrak provést. Příležitosti se pak chopila společnost Happy Egg Copany, která na trh začala dodávat vařená, a dokonce i oloupaná vejce. Stojí sice třikrát tolik než vejce syrová, ale za neschopnost je přece třeba platit.
Ani britské děti na tom se schopností se postarat o vlastní žaludek nejsou dobře. Jejich umění spočívá především v dovednosti si koupit něco z fast foodu. Čtrnáctiletí pubescenti nezvládají ani takovou jednoduchou věc, jakou je vaření čaje. Ale řekněte, co pak pijí o páté? Čaj v plechovce?
Až tedy pojedete příště do Británie, tak se už nedivte, že je jejich národní kuchyně tak nedobrá.
Jak jsou na tom vaše děti? Jestli jim je víc než deset let, umí už něco uvařit?
Nový komentář
Komentáře
karym — #8 Já nenapsala lepší, já napsala výborné
Barbucháč — #7 neříkám, že všechny, ale některé jsou opravdu dobré. Jacked potato v různých obměnách,taky dobrota...
moje děti (10,14) zvládají obě, sa malou radou i teplá jídla - každé několik druhů...
Dcera (10) i peče koláče, bábovky apod.
Když chtějí, pouštím je do kuchyně od malička...
Souhlasím s Evou_Fi že američanky jsou ve velkém procentu kuchařky poměrně neschopné, nemají tušení o tom, že syrovému jídlu stačí teplo a nějaká ta sůl. Ovšem na druhou stranu - pro tento a možná pár následujících týdnů si hraju na američanku. Páč pokud můj drahý bere teplé večeře jako samozřejmost a je mu zatěžko odklidit svůj talíř a příbor do myčky tak má ptákách, resp. po večeřích
a asi mu udělám seznam na nákupy, aby se trochu vrátil do reality
Proč se sakra stále porovnávají ženy jako kuchařky?
Ženská může být sice mizerná kuchařka, ale rozhodně nenasviní v kuchyni tak jako chlap.
Bobina007 — #12 Prosim preklad. Predem dekuji.
Bože na Sibiř s němi.Skromnost je hezká vlastnost...Potřebovali bych žít bez supermarketů,břídilové
V Anglii mi chutnalo naramne, mam nekolik znamych Anglicanek, ktere vari vyborne, proti anlgicke kuchyni nemam nic spatneho co rict :) Asi jak akde...
Já jsem tudíž Angličanka
a v Anglii mi chutnalo.
chjooo, to je zase klišeeeééé
Clerenc — #6 V čem jsou jejich výborné domácí marmelády lepší než ty naše?
Clerenc — #6 a co takový ty jejich celoroční dorty, ty ti taky chutnaj?
Eva_Fl — #3 Mám namysli třeba vynikající rostbeef, nebo třeba úžasný mrkvový koláč, výborné domácí marmelády, fish and chips......aj.
Sasa — #4 jo, to by jim slo. Hlavne pokud maji $ na to, aby se jim nekdo o ty rozmazleny spratky minimalne 14 hod. denne staral. To si jich pak klido poridej 4+.
Eva_Fl — #1 tak na mnozeni jsou, ne?
Clerenc — #2 mas na mysli ty jejich ohavny masovy pudingy? Nebo... ?????
Možná špatně vaří, ale o jejich národní kuchyni bych určitě neřekla že je nedobrá! Ba právě naopak!
No, Britky jsou mozna nejhorsi kucharky, ale na Americanky nemaj. Ty nejsou ZADNY kucharky, Ony teda nejsou vubec k nicemu i jinak, proste baby uplne na hovno. Totalne. Az na par svetlych profi vyjimek.