Suroviny
1 kg brambor
100 g libové anglické slaniny
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl a mletý černý pepř
zelená petrželová nať
pažitka
Postup
Pracujeme s tlakovým hrncem. Slaninu, cibuli a a česnek pokrájíme. Slaninu a cibuli na kostičky, česnek na plátky. Osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme brambory, nakrájené na čtvrtky. Opepříme, osmahneme a zalijeme asi 200 ml vody. Můžeme (ale nemusíme) přidat kousek masoxu. Osolíme.
Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme 8 minut.
Hotové brambory sypeme pažitkou a petrželkou. Doplníme zeleninovým salátem a máme skvělou večeři.
Dobrou chuť přeje Jana.
Nový komentář
Komentáře
obrázek ale určitě receptu neodpovídá, z papiňáku budou spíš rozblemcané a ne takhle opečené
nic moc
mňam! Hned bych si dala. Obrázek v úvodu článku vypadá moc dobře
hmm dala bych si
V tom papiňáku se to musí rozmatlat.I těch osm minut mi připadá moc.Zkusil ste to někdo?
To může být dobré
také to dělám v troubě
no tak dost podobny recept uz bezi hodne dlouho na MMB - v papinaku, ale bez vody...
Nic nového.Jídlo je to moc dobré,dělám ho v troubě.
Na obrázku, to vypadá velice dobře.
No s malým množstvím vody by brambory mohly zhnědnout i v papiňáku, ale ne až tak jako na obrázku
vypadá to docela dobře,ale asi bych to taky dělala na pánvvi
kuty — #1 my mu sice nerozumíme,ale my mu věříme....
ten obrázek je úplně z jiného receptu, v postupu jsou brambory na čtvrtky na obrázku jsou plátky a ten papiňák k tomu taky nesedí...
ani mně tam ten papiňák nepasuje,jinak mne to zaujalo,do trouby s tím
taky na to koukám. Jedině do trouby a pak to bude ňamka.
Tohle znám,je to mňamka.
Já dělám brambory v troubě.
to může být docela dobrota.
Fakt v papiňáku?