bramb

Suroviny

1 kg brambor
sůl
2 pevné hrušky (pro obměnu můžou být i jablka)
150 g plísňového sýra
2 lžíce olivového oleje
pažitka na posypání

Postup

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout.
Hrušky oloupeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na plátky. Ve velké pánvi na rozpáleném olivovém oleji orestujeme krátce brambory.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Brambory a hrušky naskládáme do zapékací mísy. Sýr nakrájíme na kostičky a posypeme obsah zapékací mísy. Podle chuti osolíme a opepříme.
Zapečeme asi 15 minut.
Hotový pokrm na talíři posypeme nasekanou pažitkou.

Dobrou chuť přeje Eva.

lupa

TÉMATA:
ZELENINA