Mám dny, kdy mi nevadí stát i několik hodin u plotny a u trouby. Vařím, peču, zdobím a krmím svoji rodinu a přátele. Ale mám také dny, kdy potřebuji uvařit rychle a téměř bez práce. A v takovéto dny vznikají rychlé dobroty, při kterých ušpiním jeden jediný kousek nádobí - pekáč nebo velký hrnec.
Všechny suroviny se jednoduše „nahází“ do hrnce a pak už se jen vaří nebo peče.
kuřecí prsa - podle počtu strávníků nebo velikosti hladu
nové brambory - množství stejně jako maso
4 velké cibule
pár stroužků česneku
čerstvé bylinky ze zahrádky - výborné je oregano nebo tymián
cherry rajčata - podle chuti
sůl a pepř
Postup
Brambory si oloupeme nebo necháme se slupkou a důkladně omyjeme. Nakrájíme na plátky a těmi vyskládáme pekáč. Posolíme a zlehka posypeme pepřem.
Kuřecí maso nakrájíme na tenčí plátky, které také lehce posolíme a poskládáme na brambory. Posypeme nasekanými bylinkami.
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na čtvrtky a poklademe na maso, česnek na plátky a prosypeme jím celý pekáč.
Podlijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dáme péct do vyhřáté trouby.
Pečeme na 220 °C asi 30 minut. Ke konci pečení přidáme cherry rajčata a pečeme už odkryté.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
hubajda — #14 jo tak to já taky je to výborné
delam a davam tam jeste smetanu
Uritě vyzkouším.Někdy se mi fakt vařit nechce,a to vypadá jednoduše.Čerstvé bylinky na zahrádce mám.
Eva_Fl — #1 Na začátku trochu podliješ a pak to pustí šťávu.
Masíčko jsem potřela lžící Hellmanns majolky a bylo to výborné - hlavně super je jeden hrnec a rychlost
dobrota, díky za tip
elly — #8 diky, ja jen ze se mi jevilo, ze ty brambory se takhle pripalej.
Eva_Fl — #1 Evi, tohle byla dietní verze... takže fakt žádný tuk. Ale myslím, že kousek másla nebo troška oleje by neuškodila...ale nechyběla :-)
no ona ta cibule určitě pustí hodně šťávy - ale trochu oliváče, nebo másla bych tam stejně vrzla
nebo zalít jogurtem....krásně se speče a dá tomu lehounce nakyslou chut (nepsal to doufám už někdo)
jo a taky je tam moc dobrá anglická slanina
já ještě přidávám buď olivový olej, a nebo máslo, a nebo obojí a místo cherry rajčátek mám do toho raději papriku
Dobrá inspirace, díky! Ale trošku extra virgin, jak říká Ital v kuchyni, bych na dno dala, to uškodit nemůže.
Eva_Fl — #1 já vždycky brambory promíchávám s trochou oleje a koření, než je lupnu na pekáč do trouby. Ale je fakt, že jak jsou takové ty Maggi nápady, kdy se maso dává do sáčku a peče v troubě, tak tam taky není žádný tuk a přesto je pak dost šťávy
Zadny tuk?