zapečené brambory

Suroviny

2 kg nových brambor
3 velké cibule
250 ml smetany
150 g másla
6 vajíček natvrdo
sůl, pepř a kmín
trochu sladké papriky
nasekaná zelená petrželová nať nebo pažitka

Postup

Brambory oloupeme (nebo neloupeme, pokud máme nové, tak jen očistíme) a nakrájíme na kostičky nebo plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmahneme na másle a zasypeme sladkou paprikou, kmínem, pepřem a solí. Chvíli společně mícháme a celou směs dáme do většího pekáče. Přidáme brambory a pořádně promícháme.
Zalijeme asi do poloviny vodou a smetanou a pečeme přikryté v troubě doměkka.
Brambory podáváme posypané zeleným kořením spolu s vařeným vejcem.

Dobrou chuť přeje PetraM

Reklama