IMG_1665.jpgFoto: Alena Kolaříková

Buřtguláš je ideální volbou pro rychlou večeři v chladnějších dnech, ale stejně dobře poslouží jako výživný oběd, který vás zasytí na dlouhou dobu. Jeho příprava je snadná a nevyžaduje mnoho ingrediencí, takže je skvělou volbou pro každého, kdo hledá chutný a jednoduchý recept.

Pojďme si ho společně připravit.

Potřebujete jen kvalitní kabanos nebo buřty, brambory, cibuli, papriku a trochu sádla. Během krátké doby vznikne moc dobré jídlo, nad kterým není nutné ohrnovat nos. 

Suroviny

  • 600 g kvalitního kabanosu, buřtů, klobás
  • 500 g brambor
  • 2 cibule
  • kousek sádla
  • sladká i pikantní červená paprika (podle chuti)
  • trocha kmínu
  • sůl a pepř
  • trocha hladké mouky na zahuštění
  • může být maličko smetany na zjemnění

Postup

Cibuli nakrájejte na středně velké kousky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, uzeninu na kolečka.

Ve velkém hrnci zahřejte sádlo, na které dejte osmahnout cibuli dozlatova. Může to trvat asi tak 10minut. Opékejte zvolna.

Přidejte kabanos nebo klobásu a brambory. Promíchejte a nechejte asi tři minuty osmahnout.

Zasypejte paprikou, kmínem, osolte a opepřete. Můžete použít směs sladké i pikantní papriky. Pro dospělé si můžete dovolit udělat guláš trochu ostřejší, pokud budou jíst i děti, tak zvolte raději jen sladkou papriku.

Zalijte vodou nebo vývarem. Vařte do změknutí brambor. Odlijte si trochu vody z guláše, nechejte lehce prochladnout a metličkou zašlehejte trochu mouky. Až je mouka rozšlehaná a ve směsi nejsou hrudky, tak ji nalijte do vařícího se guláše. Hned pořádně promíchejte a nechejte asi 15 minut provařit.

Podávejte s chlebem.

Dobrou chuť přeje Elly.

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

2.jpgFoto: Alena Kolaříková