Foto: Alena Kolaříková
Buřtguláš je ideální volbou pro rychlou večeři v chladnějších dnech, ale stejně dobře poslouží jako výživný oběd, který vás zasytí na dlouhou dobu. Jeho příprava je snadná a nevyžaduje mnoho ingrediencí, takže je skvělou volbou pro každého, kdo hledá chutný a jednoduchý recept.
Pojďme si ho společně připravit.
Potřebujete jen kvalitní kabanos nebo buřty, brambory, cibuli, papriku a trochu sádla. Během krátké doby vznikne moc dobré jídlo, nad kterým není nutné ohrnovat nos.
Suroviny
- 600 g kvalitního kabanosu, buřtů, klobás
- 500 g brambor
- 2 cibule
- kousek sádla
- sladká i pikantní červená paprika (podle chuti)
- trocha kmínu
- sůl a pepř
- trocha hladké mouky na zahuštění
- může být maličko smetany na zjemnění
Postup
Cibuli nakrájejte na středně velké kousky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, uzeninu na kolečka.
Ve velkém hrnci zahřejte sádlo, na které dejte osmahnout cibuli dozlatova. Může to trvat asi tak 10minut. Opékejte zvolna.
Přidejte kabanos nebo klobásu a brambory. Promíchejte a nechejte asi tři minuty osmahnout.
Zasypejte paprikou, kmínem, osolte a opepřete. Můžete použít směs sladké i pikantní papriky. Pro dospělé si můžete dovolit udělat guláš trochu ostřejší, pokud budou jíst i děti, tak zvolte raději jen sladkou papriku.
Zalijte vodou nebo vývarem. Vařte do změknutí brambor. Odlijte si trochu vody z guláše, nechejte lehce prochladnout a metličkou zašlehejte trochu mouky. Až je mouka rozšlehaná a ve směsi nejsou hrudky, tak ji nalijte do vařícího se guláše. Hned pořádně promíchejte a nechejte asi 15 minut provařit.
Podávejte s chlebem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Buřtguláš je vynikající, často ho vařím. Krásné dny všem.