Nedívejte se na dnešní recept jako na přílohu. Je to samostatné jídlo, skvělý salát z brambor, zeleniny a ovoce. Ano, i ovoce. Přidali jsme křupavé kyselé jablko, které celý salát dokonale odlehčí.
Suroviny
- 1 kg brambor vhodných na salát (nejlépe Keřkovské rohlíčky)
- 2 jablka Golden Delicious
- 3 mrkve
- 1 plechovka nakládaných celerových nudliček Bonduelle
- 300 g bílého jogurtu
- 4 lžíce majonézy
- 4 lžíce hrubozrnné hořčice
- sůl podle chuti
- černý pepř podle chuti
- 3 lžíce másla
Postup
Brambory si uvařte ve slupce. Oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Dejte do velké mísy.
Mrkev nastrouhejte nahrubo. V hrnci rozpusťte máslo a na něm opékejte mrkev asi deset minut. Nechejte vychladnout a přidejte do mísy k bramborám.
Jablka zbavte jadřinců, nakrájejte na čtvrtky a ty potom na plátky. Celerové nudličky sceďte a spolu s jablky přidejte do mísy k bramborám.
Obsah mísy ochuťte solí a pepřem. Přidejte jogurt, hořčici i majonézu a promíchejte. Doporučujeme nechat dvě hodiny odležet v lednici, znova ochutnat a podle potřeby přidat sůl a pepře.
Nechejte v lednici přes noc, aby se spojily chutě a podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Zdroj fotografií: Archiv redakce, Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Mňam
určitě vyzkouším
Mám už v lednici rozležet.