DSC_0128.jpg (192 KB)

Nedívejte se na dnešní recept jako na přílohu. Je to samostatné jídlo, skvělý salát z brambor, zeleniny a ovoce. Ano, i ovoce. Přidali jsme křupavé kyselé jablko, které celý salát dokonale odlehčí.

Suroviny

  • 1 kg brambor vhodných na salát (nejlépe Keřkovské rohlíčky)
  • 2 jablka Golden Delicious 
  • 3 mrkve
  • 1 plechovka nakládaných celerových nudliček Bonduelle
  • 300 g bílého jogurtu
  • 4 lžíce majonézy
  • 4 lžíce hrubozrnné hořčice
  • sůl podle chuti
  • černý pepř podle chuti
  • 3 lžíce másla

Postup

Brambory si uvařte ve slupce. Oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Dejte do velké mísy.

Mrkev nastrouhejte nahrubo. V hrnci rozpusťte máslo a na něm opékejte mrkev asi deset minut. Nechejte vychladnout a přidejte do mísy k bramborám.

Jablka zbavte jadřinců, nakrájejte na čtvrtky a ty potom na plátky. Celerové nudličky sceďte a spolu s jablky přidejte do mísy k bramborám.

Obsah mísy ochuťte solí a pepřem. Přidejte jogurt, hořčici i majonézu a promíchejte. Doporučujeme nechat dvě hodiny odležet v lednici, znova ochutnat a podle potřeby přidat sůl a pepře.

Nechejte v lednici přes noc, aby se spojily chutě a podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Lehký bramborový salát

5de64960a73fcobrazek.jpg

Tradiční bramborový salát

sal1.jpg (237 KB)

Zdroj fotografií: Archiv redakce, Alena Kolaříková