51039969_306821649978151_7510800114437324800_n.jpg (169 KB)

Také někdy v kuchyni improvizujete a povede se vám úžasná dobrota? Nebojte se vyzkoušet placičky naší čtenářky Dariny. Ta je podávala k pečené jitrnici a domácímu kysanému zelí. Budou se však výborně hodit také k jinému masu nebo si na nich pochutnáte jen tak, třeba se zeleninovým salátem.

Suroviny

  • 600 g brambor
  • 300 g celeru
  • sůl
  • růžový pepř
  • 4 vejce
  • hladká mouka na zahuštění (podle potřeby)
  • troška oleje na smažení

Postup

Brambory oloupejte, stejně tak i celer. Nastrouhejte nahrubo a dejte do misky.

Přidejte vejce, sůl a pepř. Promíchejte. Poté, podle potřeby, zahustěte hladkou moukou.

Malé placičky smažte na trošce oleje, na kvalitní pánvi s nepřilnavým povrchem. Smažte dokřupava, dozlatova.

Podávejte, k čemu máte chuť.

Dobrou chuť přeje Darina.

Netradiční placky jako příloha

Výborné cuketové placky

cuketa.jpg (179 KB)

Květákové placky se slaninou

DSC_2586.jpg (89 KB)

Tafelspitz a bramborovo jablkové placky

tafel9.jpg (165 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Darina Vitíková

Reklama