V případě rychlého jídla pro všední dny není nutné zdržovat se výrobou domácích noků. I když, kdo chce, může. Nejsou příliš náročné na výrobu a my pro vás máme osvědčený recept. Když však koupíte osvědčené chlazené noky, máte oběd na stole za deset až patnáct minut. Nepřeháníme. A to se ve všední dny hodí, co myslíte?
Suroviny
- cca 750 g chlazených hotových noků
- 200 g kvalitní šunky
- 2 šalotky
- máslo
- medvědí česnek podle chuti
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
Postup
Připravte si velkou teflonovou pánev. Rozehřejte na ní máslo a na něm opečte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte na kousky nakrájenou šunku a společně opékejte dvě minuty.
Vsypejte noky a opékejte, až jsou zčásti křupavé.
Zalijte smetanu, ochuťte solí a pepřem. Promíchejte.
Nakonec, už s vypnutou plotýnkou, vmíchejte najemno nasekaný medvědí česnek. Množství záleží na vaší chuti.
Ihned podávejte. Kdo chce, může ještě lehce posypat sýrem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Noky a gnocchi. Dva různé názvy, jednou skvělé jídlo!
Gnocchi se slaninou a sušenými rajčaty
Domácí dýňové noky s liškovou omáčkou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Rychlé recepty mám nejraději :-D
Noky dělám ráda, stačí přidat pár surovin a vynikající jídlo je na světě.
Vypada to velice dobre a jiste je to i dobre, gnocchi jsem jedla s uzenym a zelim, rada bych to zkusila i s medvedim cesnekem, jen nevim zda medvedi cesnek roste i v lete
Vypadá to moc dobře...
Vypadají dobře!
Gnocchi dělávám ráda, s medvědím česnekem určitě vyzkouším.
Gnocchi s nivou dělám často, ale určitě vyzkouším recept s medvědím česnekem. Snad se brzy na zahrádce objeví!
Určitě vyzkouším.
ještě mi nevyrostl :-(
Nám roste ve skleníku a už vykukuje, je to prima.
už se těším na medvědí česnek, máme svá místa, kde hojně roste.