DSC_1433.jpg (111 KB)

V případě rychlého jídla pro všední dny není nutné zdržovat se výrobou domácích noků. I když, kdo chce, může. Nejsou příliš náročné na výrobu a my pro vás máme osvědčený recept. Když však koupíte osvědčené chlazené noky, máte oběd na stole za deset až patnáct minut. Nepřeháníme. A to se ve všední dny hodí, co myslíte?

Suroviny

  • cca 750 g chlazených hotových noků
  • 200 g kvalitní šunky
  • 2 šalotky
  • máslo
  • medvědí česnek podle chuti
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř

DSC_1431.jpg (132 KB)

Postup

Připravte si velkou teflonovou pánev. Rozehřejte na ní máslo a na něm opečte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte na kousky nakrájenou šunku a společně opékejte dvě minuty.

Vsypejte noky a opékejte, až jsou zčásti křupavé. 

Zalijte smetanu, ochuťte solí a pepřem. Promíchejte.

Nakonec, už s vypnutou plotýnkou, vmíchejte najemno nasekaný medvědí česnek. Množství záleží na vaší chuti.

Ihned podávejte. Kdo chce, může ještě lehce posypat sýrem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Noky a gnocchi. Dva různé názvy, jednou skvělé jídlo!

Gnocchi se slaninou a sušenými rajčaty

gnocchi5.jpg (91 KB)

Domácí dýňové noky s liškovou omáčkou

noky.jpg (126 KB)

Gnocchi se slaninou a nivou

noky2.jpg (196 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit