Foto: Šárka Škachová
Suroviny
- 6 středně velkých brambor
- 2 vejce
- sůl a pepř
- sušená cibulka
- majoránka
- česnek podle chuti
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce kysané smetany
- 1 lžíce strouhanky
- hladká mouka na obalení
Foto: Šárka Škachová
Postup
Očištěné brambory uvařte ve slupce. Oloupejte a nastrouhejte na struhadle s většími slzičkami.
Přidejte zbylé suroviny a vypracujte těsto. V dlani tvarujte z těsta karbanátky, které obalte v hladké mouce. Poté smažte v rozpáleném oleji, z obou stran. Můžete použít také přepuštěné máslo.
Ke karbanátkům se hodí dip z jogurtu a kysané smetany. Můžete přidat i lžíci majonézy. Ochuťte pikantní hořčicí, někdy česnekem, koprem, křenem atd. Podle chuti.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.
Foto: Akademie kvality
Foto: Šárka Škachová
Nový komentář
Komentáře
Já karbanátky miluju, a to na všechny způsoby. Největší problém jsem měla s tím, že na mě byly až moc mastné, takže jsem se snažila hledat alternativy nějakých zdravějších olejů. Nakonec jsem přišla na olivový olej, který používám u slaných pokrmů, a kokosový olej, který mám spíše na pečení.