karbanatky1.jpg (529 KB)

Foto: Šárka Škachová

Suroviny

  • 6 středně velkých brambor
  • 2 vejce
  • sůl a pepř
  • sušená cibulka
  • majoránka
  • česnek podle chuti
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kysané smetany
  • 1 lžíce strouhanky
  • hladká mouka na obalení

karbanatky2.jpg (612 KB)

Foto: Šárka Škachová

Postup

Očištěné brambory uvařte ve slupce. Oloupejte a nastrouhejte na struhadle s většími slzičkami.

Přidejte zbylé suroviny a vypracujte těsto. V dlani tvarujte z těsta karbanátky, které obalte v hladké mouce. Poté smažte v rozpáleném oleji, z obou stran. Můžete použít také přepuštěné máslo.

Ke karbanátkům se hodí dip z jogurtu a kysané smetany. Můžete přidat i lžíci majonézy. Ochuťte pikantní hořčicí, někdy česnekem, koprem, křenem atd. Podle chuti.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka

Čočkové karbanátky

7.jpg (93 KB)

Foto: Akademie kvality

Křupavé rybí karbanátky

8.jpg (113 KB)

Foto: Šárka Škachová

Reklama