Milé dámy,
poslední jídlo tohoto týdne nebude přes mé odhodlání z pytlíku.
Bramborová polévka
Do hrnce přiměřené velikosti vhoď kus másla. Hrnec postav na plotýnku vařiče.
Až se máslo rozpustí, zasypej hladkou moukou a vytvoř tmavší jíšku.
Jsi-li pohodlná, použij hotovou tmavou jíšku v granulích. Pokud máš bezlepkovou dietu, nedávej mouku ani máslo vůbec a zahusti strouhaným bramborem.
Do hrnce nalij vodu (pokud děláš jíšku, tak vodu studenou!!!)
Přidej brambory nakrájené na přiměřené kousky, kořenovou zeleninu. (Já používám zeleninu ze zahrádky nastrouhanou a mraženou v sáčcích.)
Osol dle chuti.
Koření (dávám nové, celý pepř a trochu bobkového listu) vlož do čajového sítka (nemám rád kuličky koření plovoucí v polévce.)
Přidej houby, pro děti je vhodné nakrájet - jinak protestují.
Vař na mírném ohni, až změknou brambory. Na konec přidej majoránku a trochu česneku.
Pokud vaříš variantu bez jíšky, přidej zároveň s bramborami i jeden větší brambor strouhaný.
Pokud zvolíš variantu s hotovou jíškou, přidávej ji až na konec a nech jen přejít varem. Pozor! Hotová jíška je poněkud slaná, tak méně soli při vaření zeleniny. Neosolit ale vůbec na začátku mi přijde špatně. Brambory dosolované až na konci vaření jsou, jsou... prostě jsou málo slané :o)
Melounový salát je jednoduchý. Půl vychlazeného melounu vydlabej, dužinu pokrájej a vlož do vydlabané slupky jako do mísy. Pokud se salát nespotřebuje ihned, tak k večeři z toho bude něco spíš podobné kompotu.
Patlal jsem se s tím 19 minut a připálil hrnec (verze jíška:o)
Cooooo??? Že to je obyčejná bramborová polévka? No vždyť jste nechtěly tu z F@unova pytlíku... Ta je ještě lepší a s cuketou :o)
Humrovi na snímku říkají Chorvati Hlap (čti chlap), rybičky schované mezi žahavými vlákny medúzy to nemají lehké. Nepozornost je může stát život. Ale ony to tak neberou...
Hádejte, co je na následujícím obrázku. Ta, která to napíše jako první do diskuse pod článkem, vyhrává:
Program "poznej potápění" s F@unem
Nový komentář
Komentáře
Hanka*: xluciferka: už je pozdě, už to někdo uhod..
chobotnice
to máme uhádnout,že je to oko rejnoka??
Nyotaimori:Nyo sbíráš houby? Udělej mu smaženici pod heslem, že všechny jsou jedlý.
Nyotaimori: asi by to chtělo nějak víc saturace, aby neměl čas na ty recepty..
Nyotaimori: asi jak by řekla moje babi - něco mezi padesátkou a smrtí...
hele, F@une, mýmu manželovi bude za pár let šedesát, je podstatně starší, než já, ale řeknu ti, za hezkou šestnáctkou se ohlídne i teď.. a já ho v tom podporuju, kruci, kdyby se přestal ohlížet za mladejma holkama, tak bych měla pocit, že nějak není v pořádku... a to si piš, že je zcela a periodicky saturovanej.... tak bych si tipla, že u tebe to spíš už bude taková nějaká ta únava..
Nyotaimori 103: Ale musel by mít v jídeláku fotky
F@un: no proto jsem psala, že tě ženy UŽ nezajímaj...diskutuješ asi s mladšíma kamarádama, který o tom ještě něco vědí..ale pravda, asi o těch ženskej taky toho moc nevědí.. sakra, v jaký společnosti se to pohybuješ??
Nyotaimori: nebuď tak levná...
F@un: Nyotaimori by tě se svou citlivou duší odrovnala..
to záhrobí jsi navrhl ty, tak se čiň...
Meander: třeba ho UŹ nezajímaj..
Nyotaimori: A co teprve Melounový salát! Volezlý kousky...
F@un 87: No, třeba se jenom bojí, že by tě mohly začít zajímat
Nyotaimori: tahle diskuse pod článkem je lepší než článek..
F@un: hehe, chudinko, ty neznáš ženskou s opravdovou chutí na sex?? tak buď rád, že neznáš mě..
Meander: no právě, přijdou mi nudnýýýýý.. nic proti F@aunovi jako takovýmu, třeba je to jinak hezkej a sympatickej chlap, ale to psaní mu prostě nejde.. nemá to šťávu.. třeba to jeho vaření v reálu šťávu má, ale v psaným nééé..
F@un: jo, článek ze záhrobí by byl lepší než to vaření.. a prosím odpovídající záhrobní fotky, ne kombinaci bramboračky a fotek sépií..
F@un: Je mi to jasný. Pokazil bys nám navěky chuť na sex
Susina: Mně ty jeho články o vaření přiapadají jako když jeptiška vyučuje sexuální výchovu.
Nyotaimori: takový štěstí asi mít nebudeme... mně by úplně stačilo, kdyby přestal s těma článkama, klidně bych ho nechala naživu..
F@un: budou tyhle tvoje články pokračovat???