Suroviny
na kaši
- 1 kg brambor
- 150 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř
- 100 g másla
na dokončení
- 300 g Staročeské slaniny Krásno
- 500 g žampionů
- 300 g Nivy
Postup
Brambory uvařte doměkka. Sceďte vodu, přidejte k nim horkou smetanu a kousky másla. Rozmačkejte ručním nástrojem na výrobu kaše, tyčovým mixérem nebo rozmixujte v mixéru.
Pekáček si vymažte kouskům másla a vysypejte strouhankou. Naplňte ho kaší. Nahoru dejte nakrájené houby, nadrobno nakrájenou slaninu a nadrobenou nivu.
Zapečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud není povrch krásně dokřupava vypečený.
Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář
Komentáře
Brambory na kaši se nemixují, ale šlehají. Podle poměru surovin a postupu v receptu vznikne klihovité cosi, ale určitě to nebude kaše.