bcd546-IMG_0127.jpg (170 KB)Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

na kaši

  • 1 kg brambor
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř
  • 100 g másla

na dokončení

  • 300 g Staročeské slaniny Krásno
  • 500 g žampionů
  • 300 g Nivy
3c10b6e63a67e-pe5.jpg
MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:
Houbový pekáček

Postup

Brambory uvařte doměkka. Sceďte vodu, přidejte k nim horkou smetanu a kousky másla. Rozmačkejte ručním nástrojem na výrobu kaše, tyčovým mixérem nebo rozmixujte v mixéru.

Pekáček si vymažte kouskům másla a vysypejte strouhankou. Naplňte ho kaší. Nahoru dejte nakrájené houby, nadrobno nakrájenou slaninu a nadrobenou nivu.

Zapečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud není povrch krásně dokřupava vypečený.

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.