Přísady na recept Borůvkový džem se skořicí
- 1 kg borůvek
- 500 g třtinového cukru
- 1/2 sáčku Pektinu Dr. Oetker
- 2 KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker
- 3 ks celé skořice
- 1 KL mleté skořice
POSTUP:
Borůvky omyjeme, můžeme je rozmixovat nebo je jen rozmačkáme, a vložíme je do hrnce. Pomalu zahříváme.
Polovinu sáčku pektinu smícháme se 2 PL cukru a 2 KL kyseliny a přidáme k ovoci. Nezapomeňte, že pektin přidáváme vždy před přidáním cukru. Za stálého míchání přivedeme k varu a 1 minutu důkladně povaříme.
Přidáme zbývající cukr a opět přivedeme k varu. Přidáme celou i mletou skořici. Důkladně povaříme (min. 5 minut). Celou skořici po uvaření džemu vyndáme.
Horký džem plníme do připravených sklenic. Sklenice důkladně uzavřeme a alespoň na 5 minut otočíme dnem vzhůru.
Více na Dr.Oetker.cz
Nový komentář