Přísady na recept Borůvkový džem se skořicí

  • 1 kg borůvek
  • 500 g třtinového cukru
  • 1/2 sáčku Pektinu Dr. Oetker
  • 2 KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker
  • 3 ks celé skořice
  • 1 KL mleté skořice

POSTUP:

Borůvky omyjeme, můžeme je rozmixovat nebo je jen rozmačkáme, a vložíme je do hrnce. Pomalu zahříváme.

Polovinu sáčku pektinu smícháme se 2 PL cukru a 2 KL kyseliny a přidáme k ovoci. Nezapomeňte, že pektin přidáváme vždy před přidáním cukru. Za stálého míchání přivedeme k varu a 1 minutu důkladně povaříme.

Přidáme zbývající cukr a opět přivedeme k varu. Přidáme celou i mletou skořici. Důkladně povaříme (min. 5 minut). Celou skořici po uvaření džemu vyndáme.

Horký džem plníme do připravených sklenic. Sklenice důkladně uzavřeme a alespoň na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Více na Dr.Oetker.cz

Reklama