mikulas16.jpg (110 KB)

Pro děti jsme tento chlebíček upekli ve formách Haribo, které mají tvar medvídka. Uvidíte, jakou jim uděláte radost. Kdo formu nemá, může použít klasickou formu na bílkový chlebíček. 

 Mikulas2.jpg (119 KB)
Suroviny na tři medvídky

  • 4 bílky
  • 100 g cukru moučky
  • špetka soli
  • 50 g másla
  • 100 g polohrubé mouky
  • 50 g sušeného a kandovaného ovoce – brusinky, pomerančová kůra, švestky, jablka…
  • 30 g Haribo medvídků
  • 50 g kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaa
  • 30 g vlašských nebo jiných ořechů

na čokoládovou polevu

  • 120 g čokolády s vyšším obsahem kakaa
  • 100 g másla
  • 2 lžíce mléka

Postup

Bílky dejte do mísy robota se šlehací metlou a ušlehejte pevný sníh. Přidejte špetku soli a moučkový cukr a opět šlehejte.
Mezitím, co se šlehá sníh, rozpusťte si máslo a nechejte lehce vychladnout.

Mikulas8.jpg (103 KB)

Do sladkého sněhu přidejte po troškách střídavě mouku a rozpuštěné máslo. Vždycky promíchejte. Promíchávejte lehce, aby sníh příliš nespadnul.
Ovoce, Haribo medvídky, čokoládu i ořechy nasekejte najemno. Po trochách vmíchejte do těsta.

mikulas15.jpg (108 KB)

Silikonové formičky na medvídky vypláchněte studenou vodou a nalijte do nich těsto.
Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C, 25 minut.

mikulas18.jpg (90 KB)

Vyklopte, nechejte vychladnout a polévejte polevou. Tu připravíte jednoduše tak, čokoládu spolu s máslem rozpustíte ve vodní lázni. Až jsou obě suroviny rozpuštěné, promíchané do jemné polevy, vmíchejte ještě 2 lžíce mléka.

mikulas21.jpg (79 KB)

Ihned medvídky polijte a nechejte polevu ztuhnout. Třeba v lednici.

Dobrou chuť přeje Elly.

Další skvělé sladké chlebíčky

Banánový chlebíček

banana.jpg (99 KB)

Sladký chlebíček s ovocem

rybizak.jpg (202 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková.

Reklama