Začaly se nám od vás, čtenářů, scházet skutečně zajímavé recepty. Meander a její Kyjevské zelí nebo Rufovo chilli con carne měly obrovský úspěch a hodně se nás pustilo do jejich vaření.

A teď mě zaujal recept od čtenářky ToraToraTora. Posuďte sami, nejedná se zrovna o tradiční nedělní oběd pro rodiče a babičku. :-)

Suroviny
0,25 l vody
0,25 l červeného vína
hrst sušeného konopí -klidně se dají použít zbytky zásob, které na nás opuštěně čekají na samém dně. Zásob pár dnů před novou sklizní a nebo samce, které jsme vypiplali, z lítosti nevypleli a nechce to hulit ani sádrový trpaslík - pozn. autorky receptu.
Redakce samozřejmě doporučuje na recept použít technické konopí, jehož pěstování je legální a chuť stejná jako u toho s vysokým obsahem THC.
lžička cukru
zelený pepř celý
muškátový oříšek
hovězí biftek

Postup
Vše dáme do hrnce, vaříme na mírném ohni asi půl hodiny. Recept je vhodný pro slunné letní dny, kdy z kuchyně se linoucí smrad můžeme libovolně větrat, aniž by nám přitom mrzla záď. A že je CO větrat. Aroma středověké alchymistické dílny možná donutí některé zvědavé sousedy zvonit na naše dveře a dožadovat se ochutnávky (pokud jsou našemu vaření nakloněni) nebo zásahu URNA (pokud jim naše vaření nevoní).
Tak jako tak doporučuji neotvírat, aby na nás zbylo.

Po půl hodině obsah hrnce scedíme a zbavíme všech částeček. Přidáme lžičku cukru, zelený mletý pepř a špetku muškátového oříšku. Vaříme tak dlouho, než se obsah zredukuje zhruba na 1dcl.
Hotovou redukci použijeme na zalití hovězího bifteku ještě v pánvi poté, co jsme ho zprudka opekli po obou stranách.

Redukcí přelijeme, krátce prohřejeme a ihned podáváme. Nejlépe s čerstvým pečivem...

Dobrou chuť přeje ToraToraTora :)

Reklama