A teď mě zaujal recept od čtenářky ToraToraTora. Posuďte sami, nejedná se zrovna o tradiční nedělní oběd pro rodiče a babičku. :-)
Suroviny
0,25 l vody
0,25 l červeného vína
hrst sušeného konopí -klidně se dají použít zbytky zásob, které na nás opuštěně čekají na samém dně. Zásob pár dnů před novou sklizní a nebo samce, které jsme vypiplali, z lítosti nevypleli a nechce to hulit ani sádrový trpaslík - pozn. autorky receptu. Redakce samozřejmě doporučuje na recept použít technické konopí, jehož pěstování je legální a chuť stejná jako u toho s vysokým obsahem THC.
lžička cukru
zelený pepř celý
muškátový oříšek
hovězí biftek
Vše dáme do hrnce, vaříme na mírném ohni asi půl hodiny. Recept je vhodný pro slunné letní dny, kdy z kuchyně se linoucí smrad můžeme libovolně větrat, aniž by nám přitom mrzla záď. A že je CO větrat. Aroma středověké alchymistické dílny možná donutí některé zvědavé sousedy zvonit na naše dveře a dožadovat se ochutnávky (pokud jsou našemu vaření nakloněni) nebo zásahu URNA (pokud jim naše vaření nevoní).
Tak jako tak doporučuji neotvírat, aby na nás zbylo.
Po půl hodině obsah hrnce scedíme a zbavíme všech částeček. Přidáme lžičku cukru, zelený mletý pepř a špetku muškátového oříšku. Vaříme tak dlouho, než se obsah zredukuje zhruba na 1dcl.
Hotovou redukci použijeme na zalití hovězího bifteku ještě v pánvi poté, co jsme ho zprudka opekli po obou stranách.
Redukcí přelijeme, krátce prohřejeme a ihned podáváme. Nejlépe s čerstvým pečivem...
Dobrou chuť přeje ToraToraTora :)
Nový komentář
Komentáře
zajímavý
daska59 — #12
trava jde jeste pul roku poznat pri odberech krve
a dál na programu bude taneček
wau,tak to je zajímavý recept
Super recept. Zkusím to
.."máme tady ale dobrý koláčky..."
Konopný semínka jsou náhodou moc dobrý, někdy vloni jsem viděla na Míráku v rámci nějaké akce stánek, kde prodávali všechno možný z konopí, akorát už neměli semínka na sadbu. Dávali k tomu rovnou i certifikát, že to je technický, takže do toho nemá co kdo kecat. Je to moc zajímavá a všestranně použitelná rostlina.
tlustoprdka: jo, Setonův hrnec se dělával, cikáni pečou slepici i s peřím, akorát to oplácají blátem a taky se to peče pod zemí. Ale konopím bych docela určitě drahou svíčkovou nekazila
Jo může to být zajímavý recept s tím konopím a dovedu si to dost dobře představit (ten puch). Jinak jsem zapátrala ve své paměti a na táboře jsme dělali Setonův hrnec (nebo tak nějak). Vykopala se jáma, do ní se daly horké kameny z ohněna to se dalo maso v alobalu s kopřivama a pak se tam na to nalila voda a nechalo nějakou hodinu udělat (už so to moc přesně nepamatuju, je to vic jak 20let). Po těch kopřivách to mělo taky svůj pach.