Velikost: malá dortová forma
Doba přípravy: 1 hodina
Suroviny:

  • 5 vajec
  • 100 g cukru
  • 120 g mletého máku
  • špetka soli
  • čokoláda 

Postup:
Bezlepkový makový dort je jednoduchý a rychlý dezert, kterým potěšíte i celiaky. Přípavu začněte vyšleháním bílků se solí, pokračujte šleháním žloutků s cukrem. Do žloutků přimíchejte mák a jemně vmíchejte také bílky. Těsto přelijte do vymazané formy. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C. Zda je dort hotový vyzkoušíte zapíchnutím špejle – z hotového dortu ji vytáhnete čistou. Upečený dort dozdobte stříkanci kvalitní čokolády rozehřáté ve vodní lázni. Před podáváním pocukrujte.

TIP cukrářky Olgy Ceralové z Dortisimo.cz:
V těstě není mouka ani prášek do pečiva, a proto při pečení moc nevyskočí. Pokud ale toužíte po vyšším dortu, upečte raději více placek, které následně spojíte krémem nebo marmeládou.

Reklama