Suroviny
- 4 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 150 g hladké rýžové mouky Pernerka
- 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
- 150 ml oleje
- citronová kůra z jednoho citronu
- šťáva ze dvou citronů
- máslo a hrubá mouka na vysypání formy
Postup:
Nejprve si rozdělíme všechna vejce na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přisypeme 200 g moučkového cukru a dobře vyšleháme. Přidáme 150 ml oleje a opět prošleháme. Přidáme kůru nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu, balíček vanilkového cukru, balíček vanilkového pudinkového prášku, šťávu ze dvou menších citronů (cca 25 ml), rýžovou mouku a promícháme. Pak ještě zapracujeme tuhý sníh.
Hotové těsto vylijeme do dvou forem o průměru 18 a 23 cm vymazaných máslem a vysypaných hrubou moukou a uhladíme ho. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 25-30 minut.
Vychladlé babety nazdobíme moučkovým cukrem pomocí zdobící šablony.
Citronové menu
Citronový koláč - Tarte au citron
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce
Nový komentář