f642a2b7fddc0-image.jpgFoto: Schaer

Budete potřebovat:

  • 500 g Mix B - Bread-Mix
  • 50 g margarín
  • 350 g jogurt
  • 50 g voda
  • 10 g sušeného droždí
    nebo
  • 15 g čerstvého droždí
  • špetka soli
  • 40 g hnědého cukru
  • půl polévkové lžičky kmínu

Postup:

Necháme rozpustit margarín a přidáme jogurt. Do směsi vmícháme rozdrobené droždí, přidáme další přísady a důkladně zpracujeme na hladkou a pružnou hmotu. Směs zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme 30 minut kynout. Znovu směs prohněteme a vytvoříme oválný váleček, který vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem. Bochníček znovu pokryjeme vlhkou utěrkou a necháme dalších 20 minut odpočinout. Poté dáme na 30 minut péct do trouby předehřáté na 200°C.