Suroviny
- 650 g mouky Schär Mix It
- 500 ml vlažné vody
- 3 lžíce tuku bez laktózy (slunečnicový nebo řepkový olej, Hera bez laktózy, sádlo)
- chlebové koření
- 4 stroužky česneku (prolisované)
- 3 lžíce rozmixovaného lněného semínka
- 2 lžičky soli
- 1 kostka droždí (42 g) nebo 1 sáček sušeného droždí
- špetka cukru
Postup
Do misky si nalijte vlažnou vodu. Vmíchejte do ní špetku cukru a rozdrobte droždí. Kdo použije suché droždí, může smíchat rovnou všechny suroviny dohromady.
Kdo pracuje s čerstvým droždím, musí počkat, až mu vzejde kvásek - udělají se bubliny na povrchu vody. Poté smíchejte všechny suroviny.
Umíchejte vláčné těsto.
Formu na srnčí hřbet nebo vyšší pekáček vymažte Herou bez laktózy. Vyklopte do ní těsto. Přikryjte utěrkou a nechejte hodinu kynout na teplém místě.
Pečte v trouby vyhřáté na 220 °C. Délka pečení závisí na velikosti a výšce formy, ve které budete péct. Ale bude to zhruba 35 - 45 minut.
Hotový chléb vyklopte na mřížku a než do něj zakrojíte, nechejte ho vychladnout.
Dobrou chuť přeje Elly.
Tři výborné bezlepkové recepty
Bezlepková bábovka s banány a čokoládou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce
Nový komentář