DSC_1653.jpg (115 KB)

Suroviny

  • 650 g mouky Schär Mix It
  • 500 ml vlažné vody
  • 3 lžíce tuku bez laktózy (slunečnicový nebo řepkový olej, Hera bez laktózy, sádlo)
  • chlebové koření
  • 4 stroužky česneku (prolisované)
  • 3 lžíce rozmixovaného lněného semínka
  • 2 lžičky soli
  • 1 kostka droždí (42 g) nebo 1 sáček sušeného droždí
  • špetka cukru

Postup

Do misky si nalijte vlažnou vodu. Vmíchejte do ní špetku cukru a rozdrobte droždí. Kdo použije suché droždí, může smíchat rovnou všechny suroviny dohromady.

Kdo pracuje s čerstvým droždím, musí počkat, až mu vzejde kvásek - udělají se bubliny na povrchu vody. Poté smíchejte všechny suroviny.

Umíchejte vláčné těsto.

Formu na srnčí hřbet nebo vyšší pekáček vymažte Herou bez laktózy. Vyklopte do ní těsto. Přikryjte utěrkou a nechejte hodinu kynout na teplém místě.

Pečte v trouby vyhřáté na 220 °C. Délka pečení závisí na velikosti a výšce formy, ve které budete péct. Ale bude to zhruba 35 - 45 minut.

Hotový chléb vyklopte na mřížku a než do něj zakrojíte, nechejte ho vychladnout.

Dobrou chuť přeje Elly.

Tři výborné bezlepkové recepty 

Bezlepkový jablečný koláč

X-20160921141353266.jpg (50 KB)

Bezlepková bábovka s banány a čokoládou

babovka.jpg (171 KB)

Bezlepkové hrachové krekry

krekry.jpg (133 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama