Foto: Labeta
Na těsto potřebujete:
- 300 g Univerzální směs bez lepku Labeta
- ½ sáčku Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- špetku soli
- lžičku cukru
- 200 až 230 ml vody (podle konzistence těsta)
- 30 ml oleje
Na náplň (dle chuti):
- kečup
- plátkový sýr
- šunka
- niva
- listový špenát apod.
Na potření:
- vejce
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velké míse promíchejte všechny suché suroviny – mouku, kypřící prášek, sůl a cukr. Potom přilijte olej a začněte postupně přilívat vodu. Pravděpodobně bude potřeba přidat celých 230 ml vody. Směs zpracujte do pevného těsta, které následně rozválejte na zhruba 0,5 cm plát. Těsto by se nemělo k válu lepit, ale pro jistotu můžete vál poprášit bezlepkovou moukou. Vyválené těsto potřete kečupem a vyskládejte na něj cokoliv máte rádi a co najdete v lednici. Těsto opatrně smotejte a začněte krájet na zhruba centimetrové plátky. Šneky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Pečte zhruba po dobu 15–20 minut.
Nový komentář