a19c0a3c8874e-obrazek.jpg
Foto: Labeta

Na těsto potřebujete:

  • 300 g Univerzální směs bez lepku Labeta
  • ½ sáčku Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
  • špetku soli
  • lžičku cukru
  • 200 až 230 ml vody (podle konzistence těsta)
  • 30 ml oleje

Na náplň (dle chuti):

  • kečup
  • plátkový sýr
  • šunka
  • niva
  • listový špenát apod.

Na potření:

  • vejce

 Postup

Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velké míse promíchejte všechny suché suroviny – mouku, kypřící prášek, sůl a cukr. Potom přilijte olej a začněte postupně přilívat vodu. Pravděpodobně bude potřeba přidat celých 230 ml vody. Směs zpracujte do pevného těsta, které následně rozválejte na zhruba 0,5 cm plát. Těsto by se nemělo k válu lepit, ale pro jistotu můžete vál poprášit bezlepkovou moukou.  Vyválené těsto potřete kečupem a vyskládejte na něj cokoliv máte rádi a co najdete v lednici. Těsto opatrně smotejte a začněte krájet na zhruba centimetrové plátky. Šneky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Pečte zhruba po dobu 15–20 minut.