image.pngFoto: Labeta

Suroviny

  • 150 g Rýžové mouky Labeta
  • 120 g vody
  • 10 g olivového oleje
  • sůl dle chuti
  • koření dle chuti

Postup

Nejprve smícháme mouku a špetku soli. Opatrně a postupně vmícháváme vodu a olivový olej. Vytvoříme nelepivé těsto, které si můžeme rozdělit na díly, podle toho, jaké chceme příchutě (např. mletá paprika, oregano, sezamová semínka…) Koření do těsta znovu zapracujeme a rozválíme. Z těsta si vykrojíme čtverečky a propícháme vidličkou.
Pečeme v troubě na pečícím papíru na 200 stupňů, cca 20 minut. 

Ideální jsou jako jedlá lžička k pomazánkám či dipům, nebo slanému talíři.

Slané palačinky z cizrnové mouky

6051b54829cc9image.pngFoto: Labeta

Suroviny

  • 100 g Cizrnové mouky Labeta
  • 1 x vejce
  • 10 g olivového oleje
  • lžička soli
  • 125 ml vody

Postup

Všechny suroviny ručně smícháme a těsto necháme 20 minut odstát. Potom vše ještě jednou promícháme a smažíme na olivovém oleji, jako klasické palačinky. Placky se dají použít i jako wrapy, pokud se podaří připravit je tenoučké. Výborné jsou například jako doplněk anglické snídaně. 

Recept poskytla Kristýna Chadrabová aka @nonglutine

Na našem webu najdete i jiné bezlepkové recepty: 

Reklama