Inspirujte se chutným a zdravím receptem na domácí Bezinkový sirup.

Náročnost: snadná příprava
Doba přípravy: asi 30 minut
Vystačí na: asi 3 l

Přísady:

  • 2 l převařené teplé vody
  • 2 kg cukru
  • 2 balíčky Sirupfixu Dr. Oetker
  • 20 květů černého bezu (kosmatice)
  • 8 chemicky neošetřených limetek (nakrájených na plátky)

Příprava:

1.
Na přípravu sirupu v hrnci převaříme vodu. Odstavíme a necháme ji zchladnout. Do vlažné vody přidáme cukr a Sirupfix a důkladně rozmícháme. Přidáme květy černého bezu, limetky, přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin v chladničce macerovat.

2. Sirup přes sítko scedíme a asi 5 minut povaříme. Naplníme do lahví, uzavřeme pečlivě víčkem a asi 20 minut položíme naležato.

TIP1: Na přípravu sirupu můžeme použít bílý i třtinový cukr.

Krátký popis:

Oblíbený sirup z květů bezu s chutí máty si můžete jednoduše a rychle připravit i Vy s přípravkem

Sirupfix od Dr. Oetker.



  
 
 
 

Reklama