Vystačí na: asi 3,5 l sirupu
Doba přípravy: asi 30 minut
Přísady:
- 2 kg cukru
- 2 l vody
- 20 velkých očištěných květů černého bezu
- 4 chemicky neošetřené citróny
- 2 balíčky Sirupfixu Dr. Oetker
Příprava:
- Na přípravu sirupu polovinu cukru ve velkém hrnci zkaramelizujeme. Odstavíme a opatrně přilijeme 2 l vroucí vody. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zchladnout. Přidáme květy černého bezu, citróny nakrájené na plátky, 2 balíčky Sirupfixu, zbytek cukru a důkladně zamícháme. Přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin v chladničce macerovat.
- Druhý den směs scedíme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme do varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Lahve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je položíme naležato.
TIP: Namísto citrónů můžeme přidat limetky nebo grep spolu s lístky máty či meduňky. Namísto bílého řepného cukru můžeme použít třtinový cukr.
Více na OETKER.CZ
Nový komentář
Komentáře
Sirup dělám každý rok, s karamelem možná vyzkouším.
Mňam, to musím zkusit ??!
Už vloni jsme ho chtěli vyzkoušet, ale květy byly samá mšice, tak letěly do popelnice.
Na tohle je expert maminka, recept předám a hotový vyzkouším
bezinkový sirup dělávám každý rok, zkusím i tuto variantu
URČITĚ ZKUSÍM