Kdo vyzkouší bezinkový likér, bude nadšený. Tu hlavní surovinu na něj najdete v přírodě. Černý bez je teď perfektně zralý a vhodný na přípravu tohoto likéru.
Suroviny
- 2,5 l velice dobře zralých bobulí černého bezu
- 1 l vody
- 1 lžička mleté skořice
po uvaření
- 1 kg cukru krupice
- 6 lžic silné černé kávy
- 1 vanilkový cukr
- 1/4 l - 1/2 l slivovice (vodky nebo režné)
Postup
Bobule černého bezu oberte, aby vám zůstaly jen kuličky. Těch potřebujete 2,5 l. Dejte vařit s vodou a skořicí. Vařte 20 minut.
Po uvaření nechejte vychladnout tak, aby byla šťáva vlažná. Sceďte přes jemné sítko a přidejte cukr, kávu a vanilkový cukr. Míchejte průběžně, dokud se cukr nerozpustí a šťáva úplně nevychladne.
Nakonec přidejte zvolený alkohol.
Dobrou chuť přeje Elly.
Chutné domácí likéry
Zdroj fotografií: archiv magazínu, Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Nikdy jsem ho nezkoušela, ale kamarádky babička ho dělala pravidelně a tak jsme chodili na bezinky. A likérek byl vždy moc dobrý.
dělávám každý rok - alkohol používám RUM