IMG_20180829_130702.jpg (68 KB)

Kdo vyzkouší bezinkový likér, bude nadšený. Tu hlavní surovinu na něj najdete v přírodě. Černý bez je teď perfektně zralý a vhodný na přípravu tohoto likéru.

Suroviny

  • 2,5 l velice dobře zralých bobulí černého bezu
  • 1 l vody
  • 1 lžička mleté skořice

po uvaření

  • 1 kg cukru krupice
  • 6 lžic silné černé kávy
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/4 l - 1/2 l slivovice (vodky nebo režné)

Postup

Bobule černého bezu oberte, aby vám zůstaly jen kuličky. Těch potřebujete 2,5 l. Dejte vařit s vodou a skořicí. Vařte 20 minut.

Po uvaření nechejte vychladnout tak, aby byla šťáva vlažná. Sceďte přes jemné sítko a přidejte cukr, kávu a vanilkový cukr. Míchejte průběžně, dokud se cukr nerozpustí a šťáva úplně nevychladne.

Nakonec přidejte zvolený alkohol.

Dobrou chuť přeje Elly.

Chutné domácí likéry

Zázvorový likér 

zazvorovyliker-1024x682.jpg (149 KB)

Letní domácí likéry

liq1.jpg (15 KB)

Zdroj fotografií: archiv magazínu, Alena Kolaříková

Uložit

Reklama