IMG_20200809_142643.jpg (198 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Beleše můžete podávat nasladko - s mákem, povidly a cukrem. My je máme rádi jako netradiční přílohu ke grilování. Z pohankové mouky se navíc hodí i pro celiaky.

Suroviny

  • 400 g pohankové mouky
  • 250 ml mléka
  • špetka cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 1 sáček sušeného droždí

Postup

Všechny suroviny smíchejte, v míse přikryjte utěrkou a nechejte vykynout na teplém místě.

Poté oddělujte kuličky těsta, které roztáhnete rukou na placku (nebo rozválejte malým válečkem na ještě tenčí placku) a opékejte na horké plotně, grilu, pánvičce, dohněda.

Podávejte k čemu chcete, klidně i nasladko, pomazané povidly, posypané mákem a cukrem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Kam se vám bude hodit pohanková mouka?

Pohanková bábovka

7.jpg (98 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Holandské minilívanečky

8.jpg (259 KB)

Foto: Šárka Škachová

Amarantové sušenky s pohankovou moukou

9.jpg (51 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama